Skupina působí na české hudební scéně již 27 let, a patří mezi špičku na poli folk a country. Během své existence vydali 19 řadových alb, z nichž devět bylo oceněno Zlatou deskou, jedno album platinovou deskou a jedno multiplatinovou deskou. Na konci února pak vyšla deska s názvem Mořská sůl.


Každý den budou hrát v jiném městě


„K této příležitosti se skupina rozhodla uskutečnit výjimečné turné s názvem „O 106“, protože bude trvat 106 dní. Kamelot bude hrát každý den včetně sobot a nedělí v jiném městě České a Slovenské republiky. V každém městě pak bude nové album představeno a pokřtěno,“ přiblížila turné manažerka skupiny Lucie Kopáčková.


Skupina Kamelot má za dobu své existence stovky úspěšných vystoupení a koncertů, vítězství v mnoha hitparádách a nespočet ocenění v odborných i diváckých anketách.


Autorem všech textů a skladatelem hudby je zpěvák a leader skupiny Roman Horký, který je v současné době jediný člen původního Kamelotu. Díky tomu, že převážná většina písní vychází z jeho osobního života a prožitků, vyvíjí a mění se texty i hudba, stejně jako jeho život.


Od prvních písní určených zejména k táborovým ohňům, nalezneme dnes texty s hlubokou myšlenkou či poselstvím. Kromě něj tvoří současnou sestavu Viktor Porkristl (kytara, zpěv), Pavel Plch (bicí, zpěv) a Jiří Meisner (basová kytara, zpěv).


„Turné „O 106“ je spojeno se zápisem do knihy rekordů a s Fondem ohrožených dětí, protože z každého odehraného koncertu věnuje Kamelot část honoráře na projekt Klokánek,“ doplnila Lucie Kopáčková.


V předprodeji Dělnického domu stojí lístky 130 korun, na místě pak zájemci zaplatí o padesát korun více.

Koncerty na Vysočině

12.03. Jihlava
27.04. Třešť
28.04. Třebíč
29.04. Žďár nad Sázavou
11.06. Hotel Křemešník (u Pelhřimova)