Obě mužstva v minulém kole zvítězila a budou chtít na své úspěchy navázat.


Jaroměřičtí chtějí doma odčinit porážku na vlastním hřišti z prvního kola.


A jejich sobotní soupeř – Jemnicko – je posílen výhrou nad Polnou. Zápas bere kouč hostů jako každý jiný. A chce hrát otevřený fotbal.


Oba týmy zahájily sezonu prohrou, ale v minulém kole oba zvítězily a budou chtít na své úspěšné zápasy navázat.


„Chceme před svými příznivci odčinit porážku s Bystřicí, kde jsme ztratili vyhraný zápas,“ přeje si před derby jaroměřický kouč Petr Macháček.


„Bude to zajímavé utkání, které bude vyrovnané. Budou rozhodovat chyby,“ odhaduje průběh utkání lodivod Jaroměřic.


„Budeme vycházet ze zabezpečené obrany a vyrážet do rychlých brejků,“ prozrazuje svoji zápasovou taktiku trenér Macháček.


Zlomit bilanci


Macháčkův tým má s Jemnickem zápornou bilanci: dvě výhry, jednu remízu a tři porážky.


Poslední výhra Jaroměřic je z dubna 2004, tehdy se soupeři potkávali ještě v I. A třídě. Ve stejné soutěži se naposledy utkali v předminulé sezoně. Tehdy dvojutkání jasně vyznělo pro tým Jemnicka, které vyhrálo oba duely s celkovým skórem 5:0.


„Pokusíme se to zlomit,“ říká k záporné bilanci s jemnickým mužstvem kouč Macháček.


Jeho protějšek Martin Kincl téhle bilanci nepřikládá žádnou váhu. „Jsou to zápasy ještě z I. A třídy, dnes jsou obě mužstva úplně někde jinde. Ale kdyby to takto pokračovalo, vůbec bych se nezlobil,“ pousmál se jemnický trenér.


Kincl ovšem duel jako derby nebere, přistupuje k němu jako ke každému jinému utkání. „Bude to těžký a vyhecovaný zápas, ve kterém chceme předvést dobrý a útočný fotbal. Pak uvidíme, co z toho vzejde,“ poodhaluje svůj taktický záměr lodivod Jemnicka.


„Čeká nás velmi kvalitní soupeř s nebezpečnými hráči. Musíme si dát pozor hlavně na Kalaye, ale nejen na něj, můžou se prosadit i jiní,“ vyzdvihuje Kincl.

JIŘÍ OBORNÝ