Ranní autobus začne svážet účastníky setkání z vlakového nádraží v Třebíči v 8.35 hodin. Od 9 hodin už přijde na řadu oficiální program, který se bude konat u trnavského kulturního domu. Krom přivítání a projevů vzácných hostů vystoupí děti z místní mateřské a základní školy a také skupina historického šermu Libertas. Chybět nebude ani klíč k otevření jara.

Trnavští turisté očekávají až 600 účastníků. Připravili pro ně dvě zajímavé procházky a také kulturní vyžití během celého dne. „Akce je určena široké veřejnosti, nejen organizovaným turistům. Vstup je samozřejmě zdarma," řekl člen Klubu českých turistů Trnava Zdeněk Adam.

Celá akce by se ale jen stěží obešla bez podpory sponzorů a dalších organizací. Jsou jimi: Obec Trnava, Městys Budišov, Obec Nárameč, Mikroregion Horácko, KČT Trnava, Kraj Vysočina, Osvětová beseda Trnava, Agados Velké Meziříčí, Nadměrné Botičky Třebíč, Ponožky Fischer Trnava, Modus Třebíč, Honební společenstvo Trnava, Sbor dobrovolných hasičů Trnava, Evra Velké Meziříčí, Hospůdka Na Rozcestí Hostákov, Hospůdka U Lenina Budíkovice, Restaurace Sport Budišov a další.

Program akce

Od 9 hodin zahájení, vystoupení žáků a šermířů, odemčení sezóny.

V 10 hodin odchod na trasy (10 km: Trnava, Syenitové skály u Pocoucova, Budíkovice, Trnava; 20 km: Trnava, Nárameč, Budišov park, zámek s přírodovědným depozitářem a vstupem zdarma, Doubrava, Trnava).

Dopoledne hrají Mládenci z Trnavy. Možnost prohlídky hasičské zbrojnice a kostela s věží.

Po 12. hodině country skupina SAZ z Třebíče v KD. Bude se podávat kančí guláš, klobásy, sladké, teplé i chlazené nápoje.