„Už tradičně jsme si připravili pro nejpilnější návštěvníky soutěž o plyšáka Fífu, kterého získá ten, kdo se zúčastní nejvíce prázdninových akcí. V posledních letech už nekupujeme pouze jednoho, ale hned několik. Počet těch co chodí na každou akci, rok od roku stoupá a tak nás v pátek 12. února čeká losování hned o několik plyšových hraček,“ sdělil ředitel náměšťského domu dětí Jan Kotačka.


A na co se mohou náměšťští školáci těšit? Kromě obvyklých rukodělných dílen a různých turnajů, je připraven i výlet do minulosti. „Využili jsme zvýhodněné nabídky a pojedeme s dětmi na výstavu dinosaurů do Brna,“ řekl ředitel Kotačka. Zatímco školáky v Náměšti nad Oslavou čeká týden plný aktivit Třebíčští vyjdou naprázdno. „Máme velice špatné zkušenosti s návštěvností našich akcí o jarních prázdninách,“ informoval Kamil Svoboda z třebíčského Domku.


Keramika nebude


„Každoročně jsem ráda o jarních prázdninách organizovala keramické či výtvarné dílny. V letošním roce díky tomu, že nemám k dispozici adekvátní prostory, nepořádám nic. Do dílny se mi vejde tak šest dětí, není tady žádné zázemí, a tak se letos o jarních prázdninách konat nic nebude,“ řekla s lítostí Jana Adámková.


Dům dětí a mládeže v Jemnici si na tuto sobotu připravil pro děti malý předprázdninový dárek. Ve Štěpánkově pivovaru proběhne od 14 hodin karneval na ledě. Ani ve dnech volna své brány dětem neuzavře, pojede stejně jako ve školních dnech.

Jarní prázdniny na Třebíčsku

Pondělí 8. února

Moravské Budějovice – Budík

Turistický pochod zimní krajinou
sraz v 11.45 hodin u vlakového nádraží v Moravských Budějovicích

Vlakem do Jackova a pak pěšky kolem rybníků zpět do Moravských Budějovic.

Náměšť nad Oslavou

DVD stop
Hra pro filmové znalce
od 9.30 hodin v DDM Radost

Keramická dílna
od 17 hodin v DDM Radost

Stolní tenis pro děti
od 17.30 hodin v sokolovně

Stolní tenis pro dospělé
od 19 hodin v sokolovně


Úterý 9. února

Náměšť nad Oslavou

Hry v tělocvičně
od 9.30 hodin v tělocvičně ZŠ Husova

Stolní fotbálek
od 14 hodin v DDM Radost


Středa 10. února

Sudoku, křížovky, puzzle
od 9.30 hodin v DDM Radost

Prázdninové vaření
od 14 hodin v DDM Radost

Čtvrtek 11. února

Výlet do pravěku
Výstava dinosaurů v Brně

Pátek 12. února

Smalt
od 9.30 hodin v DDM Radost


PC hry, internet
od 14 hodin v DDM Radost