Pomoci může každý od 1. do 23. prosince darováním kvalitního krmiva pro pejsky a kočičky z útulku. Přinést může granule, kapsičky, konzervy, těstoviny, rýži, ovesné vločky, vitamíny, doplňky stravy, piškoty, pamlsky i finanční příspěvek.


„Sběrným místem je i letos Městská knihovna a její pobočky v Borovině a na ulici Modřínová. I letos jsme pro každého dárce, který si na útulek o Vánocích vzpomene, připravili malé poděkování ve formě kapesního kalendáříku a pro ty, kdo přinesou např. větší pytel granulí je připravena drobná pozornost,“ řekla dobrovolnice v útulku Lada Nejčevová.


Sbírka funguje již třetím rokem


Sbírku vyzkoušeli poprvé zorganizovat před třemi lety. „Šli jsme do toho tehdy s myšlenkou, že když se podaří vybrat byť jen jedna jediná konzerva, pak měla sbírka smysl. Štědrost lidí je pro nás tou nejlepší odměnou, lhostejno, zda může člověk přinést jediný balíček piškotů nebo mu jeho situace dovoluje koupit desetikilový pytel granulí.,“ popsala začátky projektu Nejčevová.


Vybrat se však podařilo mnohem více. Například loni to bylo 150 kg granulí pro psy a 31,5 pro kočky, 62 kg různých příloh, 72 balíčků piškotů, 66 konzerv pro psy a 24 pro kočky a spoustu dalších potřebných věcí.


„Věříme, že se nám díky lidem i letos podaří pro opuštěné pejsky a kočičky zajistit to nejzákladnější - krmivo. Děkujeme všem, kteří nám pomáhají,“ dodala Lada Nejčevová.


Další informace nejen ohledně sbírky, ale i o samotném třebíčském útulku můžete najít na jeho webových stránkách www.loz–trebic.cz nebo rovněž na jeho stránce na Facebooku, kde vám rovněž ochotně odpoví na vaše případné dotazy.