Ne na ledě, tam vše probíhalo jako vždy. Jen za plexisklem se už tísnilo devadesát dětí z mateřské školy na Benešově ulici. Školky, která v jedné speciální třídě pracuje i s dětmi s různými i kombinovanými lehčími vadami. Po tréninku pak děti měly možnost zajít za hráči přímo do kabiny, kde jim hráči rozdali plyšové hračky, darované třebíčskými diváky. Zprvu se děti ostýchaly, ale za chvíli u nich zvítězila spontánní zvědavost a radost z darovaných hraček.


Třebíčští hokejisté ještě předtím navštívili dětské oddělení třebíčské nemocnice, kde ve složení Marcel Hrbáček, Martin Čech, Petr Zahradník, Vilém Burian, a Lukáš Nahodil rozdali první várku již zmiňovaných plyšáků.


Včera hráči Aleš Staněk, Marek Kundela, Jiří a Vilém Burianovi s obchodním manažerem klubu Pavlem Vlašínem navštívili dětský domov v Náměšti nad Oslavou. Tam jim děti předvedly krásnou scénku o čertovi a zlobivém dítěti.


Zúčastnění hráči dětem předali plyšové hračky a děti na oplátku hráčům věnovaly keramické výrobky z vlastní dílny.


„Tady si člověk uvědomí, že jsou na světě i důležitější věci než hokej. Není nad to, když má člověk úplnou rodinu. I proto jsme chtěli dětem zpříjemnit vánoční svátky. Doufám, že se nám to podařilo,“ řekl Jiří Burian.