VYBERTE SI REGION

Heřman brzy otevře novou restauraci

Třebíč, Vladislav - Z ještě nedávné restaurace U Hroznu vzniká pod rukama řemeslníků i rodiny Heřmanovy, která ve Vladislavi vlastní minipivovar, nové zařízení. „Název ještě nemáme, určitě v něm ale bude obsaženo naše jméno, které nese i naše pivo. Heřman je pro nás vlastně už i značka," podotkl jednatel pivovaru Petr Heřman.

6.2.2016
SDÍLEJ:

Brusky, zednické náčiní a čisticí prostředky. To teď lze najít v bývalé třebíčské restauraci U Hroznu. Interiér se pomalu mění. Novým nájemcem městské nemovitosti se totiž stal Petr Heřman (na snímku), jednatel Pivovaru Heřman z Vladislavi.Foto: Deník/ Kamil Černý

Po otevření, ke kterému by mělo dojít v nejbližších týdnech, má obnovená restaurace nabízet denní menu a samozřejmě pivo vařené ve Vladislavi. Než k tomu dojde, čeká na provozovatele ještě mnoho práce. „Kromě nového vzhledu interiéru musíme bohužel řešit základní věci, jako je vlhkost, plíseň a špína," řekl Petr Heřman.

Barevný cirkus

„Jde o starý měšťanský dům, který je odspodu hodně vlhký. Základy se kvůli doplnění izolace podřezat nedají, takže to musíme řešit sanačními omítkami. Dáváme jim bílou barvu, která se s ničím netluče. Předtím tady býval tak trochu cirkus," poznamenal jednatel pivovaru.

Nová restaurace má být kompletně nekuřácká a se zajímavou nabídkou poledních jídel. „Zárukou je pro nás kuchař, který to tady povede. Je z naší rodiny a v minulosti vařil v nejlepších londýnských hotelích. Kvalita by tomu měla odpovídat," mínil Petr Heřman.

Než začne běžný provoz, zbývá ještě vyměnit dlažbu za novou z pálené hlíny, zařídit sociální zázemí, vybavit kuchyni a celý interiér nové restaurace, která má sloužit pro obědové strávníky, ale také jako večerní posezení u piva s možností občerstvení.

Ani při otevření provozu však nebudou mít majitelé vyhráno. Čeká je ten nejdůležitější úkol, oslovit zákazníky. „Budeme je lákat maximální čistotou a příjemným prostředím s kvalitními službami. Každý ale ví, že na Karlově náměstí je poměrně pusto, zvlášť po pracovní době. Místo toho, aby bylo přirozeným společenským a kulturním centrem, tak to spíš vypadá, že lidé se pohybují někde okolo na sídlištích," zamýšlel se Petr Heřman.

Zvlášť večer je podle něj v třebíčském centru až překvapivě prázdno. „Pokud bude náměstí nabízet zajímavé služby, tak sem lidé přijdou. My k tomu určitě přispějeme," zdůraznil.

Z restaurace v sousedství Malovaného domu se má podle Petra Heřmana stát výkladní skříň vladislavského piva. „Nejdeme po kvantitě, ale kvalitě. Chceme všem ukázat, že v okrese máme dobré pivo a že je dokážeme prodat i v okresním městě," doplnil.

Přilákat zákazníky bude chtít restaurace i speciálními pivy, svůj tradiční jedenáct a půl stupně silný ležák však pivovar neopustí. „Ten zachutnal, kromě toho ale víme, že lidé chtějí čas od času ochutnat něco jiného. Takže na jaře budeme vařit dvanáctistupňový ležák z vídeňského sladu a na léto chystáme poctivou desítku, protože čím je tepleji, tím lidé chtějí něco méně energetického," vysvětlil jednatel pivovaru.

Autor: Kamil Černý

6.2.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Firma Skytoll žádá ÚOHS, aby Kapsch nesměl vybírat mýto

Firma Skytoll, která vybírá mýto na Slovensku, rázně promluvila do další budoucnosti českého mýtného systému. Jak zjistil magazín Dotyk, v pátek na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) poslala návrh, aby bylo ministerstvu dopravy zakázáno využívat služeb rakouské firmy Kapsch.

V opilosti útočil na přítelkyni

Třebíč - Dvaatřicetiletý násilník nesmí nějaký čas do obydlí, kde v opilosti napadl svou přítelkyni. „Ve středu 21. září přijali policisté na tísňové lince 158 po šesté hodině večer oznámení od ženy, která žádala o pomoc, protože měla strach ze svého agresivního přítele, který ji napadl," uvedla včera jihlavská policejní mluvčí k případu, který se odehrál v Třebíči.

Třebíčští jednali s Rosatomem

Třebíč - Rozvojem podnikání a zaměstnanosti se zabývali účastníci konference, která se v týdnu konala v Třebíči.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies