Jako bonus navíc nabízí týdenní spotřebu zdarma v podobě nového produktu „Jistota 2010“ pro příští rok společnost E.ON zákazníkům, kteří si v termínu od 19. ledna do 31. března sjednají na rok 2010 fixní cenu elektřiny. „Rád bych zdůraznil, že fixace se vztahuje na kompletní platbu, nikoliv jen na cenu elektřiny. E.ON tím tak bere na sebe riziko možného navýšení tzv. regulovaných položek, jako je například poplatek za distribuci a výrazně se tím liší od srovnatelných nabídek svých konkurentů na trhu,“ vysvětlil předseda představenstva E.ON Energie, a.s., Michal Šafář.

Společnost E.ON nabízí produkt, který dává i malým a středním podnikatelům jistotu v plánování nákladů na rok 2010. Reaguje tím na vývoj cen energií hospodářskou krizi v roce 2008. Stávající zákazníci, kteří využívají společnost E.ON jako svého obchodníka a distributora, tak mají možnost obrátit se od dnešního dne na kontaktní místa společnosti a požádat o uzavření smlouvy na produkt Jistota 2010.

Veškeré potřebné informace zákazníci naleznou na internetových stránkách společnosti www.eon.cz (pro zákazníky ze segmentu domácností pod odkazem: http://www.eon.cz/cs/customers/citizen/power_products/products.shtml; pro zákazníky ze segmentu malí a střední podnikatelé pod odkazem: http://www.eon.cz/cs/customers/companies/power_products/index.shtml) nebo na zákaznické lince 840 111 333. V případě, že zákazník zvolí elektronickou formu objednávky na e-mailové adrese info@eon.cz stačí, aby uvedl své jméno, číslo místa spotřeby či adresu a e-mailové a telefonické spojení.

Se zákazníkem, jenž se rozhodne pro produkt Jistota 2010, bude uzavřena nová smlouva s výpovědní lhůtou 12 měsíců a po skončení termínu platnosti smlouvy zákazník automaticky přejde na svůj původní produkt a standardní výpovědní lhůtu 3 měsíců.

„I když je nabídka zatím časově omezena, uvažujeme v případě velkého zájmu a dalšího příznivého vývoje na trhu s elektřinou o jejím prodloužení,“ doplnil Michal Šafář.