„Už čtrnáct dní máme otevřeno. Letos jsme otevřeli o tři týdny dříve, protože počasí k tomu bylo příznivé. Ubytování jsme nezdražovali, přestože ceny energií stoupají,“ řekl provozovatel kempu v Poušově Miroslav Vodák.

Kromě ubytování nabízí tento kemp občerstvení, které využijí i cykloturisté projíždějící na blízké cyklostezce.

Už o Velikonocích se otevřel také Autokemp Wilsonka na Dalešické přehradě, kde je možno se ubytovat v chatkách nebo využít prostranství pro karavan či stan.

Ubytovací kapacity na dovolenou nabízí i Areál u Lamberka v Březníku. Také tady přivítali první návštěvníky už v dubnu.

„Nejsme úplně klasický kemp. Celoročně nabízíme ubytování v budově, v sezoně lze využít ubytování v chatkách,“ přiblížil provozovatel kempu Ivo Lysák.

Přes sedmdesát karavanů již letos zaparkovalo v kempu u rouchovanského rybníku Stejskal.

„Přijeli sem hlavně stálí návštěvníci. Na letošek jsme kemp vylepšili novými sprchami, nová výmalba je v prostoru sociálního zařízení,“ popsala aktuální situaci Petra Kvasnicová, která obecní kemp spravuje. Novinkou je prý také sleva poplatku za psa.

Je libo adrenalin?

První návštěvníci už zavítali i na kemp Radarka u Koněšína. Ten je proslulý zejména pořádáním adrenalinových sportovních akcí a provozováním paintballu.

„Momentálně sháníme peníze na výstavbu rozhledny. Jinak ceny za ubytování u nás letos zůstaly stejné,“ nastínil provozovatel Jiří Introvič.

V Myslibořicích je kemp Pelikán. „Letos jsme naše služby nezdražovali, ceny zůstávají při starém, tak jako vše ostatní,“ reagoval provozovatel tamního kempu Jan Pelikán.

Kam do kempu:
Autokemp Třebíč – Poušov
Autocamp Wilsonka – Dalešická přehrada
Areál u Lamberka – Březník
Camping Vidlák – Opatov
Camp Veselka – Jevišovice
Fiola – kemp – Mohelno
Hotel Camping Kratochvíl – Červená Lhota
Pelikán – Myslibořice
Radarka – kemp – Koněšín