3. července Třebíč
Vernisáží v bývalé konírně třebíčského zámku začala velká letní výstava Dýmky a svět. „Jejím základem je putovní soubor exponátů, který byl od roku 1996 téměř bez přestávky prezentován postupně v muzeích po celém Česku, ale také na Slovensku a v Polsku," řekl ředitel Muzea Vysočiny Třebíč Jaroslav Martínek.

7. července Třebíčsko
Začaly žně. Do obilných lánů na Třebíčsku se zakously první kombajny. Podmínky si nemohl vynachválit agronom Zemědělského družstva v Hrotovicích Vít Ševčík. „Kdyby takhle bylo ještě dalších čtrnáct dní, tak bychom se nezlobili," poznamenal.

16. července Čáslavice
Neznámý vandal navrtal desítky děr do teplovodu v Čáslavicích. Za incidentem mohla stát závist. Družstvo totiž nemohlo vyhovět všem zájemcům o teplo. Při výběru upřednostnilo zaměstnance a také lidi, kteří žijí v blízkosti zemědělského areálu.

14. srpna Třebíčsko
Lesy zaplavili houbaři. Lidé domů nosili houby po stovkách. Do lesů u Svatoslavi vyrazil i Jiří Dobrovolný. Našel tři sta padesát hřibů. „Jak je špatné počasí na žně, tak je dobrý rok na houby," řekl šťastný houbař.

15. srpna Dukovany
Společnosti ČEZ klesl v prvním pololetí meziročně zisk o celých čtyřicet procent, a začala proto hledat úspory. Snižování nákladů, propuštění a šetření na sponzoringu se dotkne také Dukovan a Třebíčska.

30. srpna Třebíč
Kvůli sankcím vůči Rusku přicházejí firmy z Třebíčska o miliony korun. Celá pětina loňského exportu společnosti Tedom putovala právě na Ukrajinu a do Ruska. „V letošním roce jsme plánovali nárůst na 25 procent. Už nyní však vidíme, že tohoto cíle nedosáhneme," upozornil marketingový manažer firmy Vlado Murár.

1. září Třebíč
Třebíčská hotelová škola zahájila školní rok s obchodní akademií a Střední průmyslová škola se Střední školou řemesel. Školy totiž krajští radní sloučili. „Jsme připraveni. Těšíme se stejně jako pokaždé," řekl ředitel Střední průmyslové školy v Třebíči Zdeněk Borůvka.

2. září Třebíč
Řidiči se v Třebíči potýkají s několika uzavírkami. Neopravují se vedlejší ulice, ale naopak jedny z nejfrekventovanějších. K uzavírce výjezdu z města po ulici Hrotovická přibyl úsek pod viaduktem v ulici Nádražní.

3. září Náměšť nad Oslavou
Vojenská základna u Náměště nad Oslavou se opět po roce stala centrem mezinárodního výcviku ozbrojených sil Severoatlantické aliance. Cvičení Ample Strike 2014 se účastní ozbrojené síly z dvanácti zemí, včetně Německa, USA nebo Slovenska. Počet vojáků dosáhl téměř čtrnácti set.