Cílem je zjednodušit a zrychlit přestupy. „Názorem veřejnosti v této věci se město bude závazně řídit," slibuje mluvčí města Ivan Přibík.

Horní nástupiště na Karlově náměstí (chodník na jižní straně podél domů) zůstane beze změny. Úpravy by se týkaly dolního nástupiště (severní strana podél parkoviště).

Pozitivním přínosem navrhovaného přesunu by byla skutečnost, že maximální vzdálenost přestupů mezi autobusy páteřních linek by se zkrátila ze současných 70 metrů na 30 metrů. „Výrazně by se tím snížil počet případů, že cestujícím ujede přípoj. Díky rychlejším přestupům by také došlo k lepšímu dodržování jízdního řádu," popsal mluvčí.

Své názory posílejte odboru dopravy e-mailem na adresu anketamad@trebic.cz. Stručně napište, zda s výše popsanou změnou souhlasíte či nikoli. Termín je do pátku 6. prosince 2013. „Pokud většina došlých odpovědí bude souhlasných, přistoupí se k úpravě v brzké době souběžně s montáží nových označníků zastávek. Jestliže větší část odpovědí bude nesouhlasných, zůstane zachováno stávající rozmístění odjezdu linek z Karlova náměstí," doplnil Ivan Příbík.

Jak by se změnily odjezdy linek

Dolní nástupiště má v současnosti toto uspořádání:

ze zastávky č. 1 odjíždí linky 1, 5 a 14 do Boroviny

ze zastávky č. 2 odjíždí linky 10 a 11 na Podklášteří

ze zastávky č. 3 odjíždí linky 4 a 13 do Horka-Domků

Změna by spočívala v tom, že:

ze zastávky č. 1 by odjížděly linky 10 a 11 na Podklášteří

ze zastávky č. 2 by odjížděly linky 4 a 13 do Horka-Domků

ze zastávky č. 3 by odjížděly linky 1, 5 a 14 do Boroviny