„Panelák, který dřív patřil nemocnici, už se rekonstruuje. Už se konečně rýsuje reálný termín otevření. Majitelé požádali o prodloužení lhůty,“ uvedla třebíčská místostarostka Marie Černá.

„Věci se tam rozpohybovaly. Už dělali i první informativně náborovou akci jednak pro rodinné příslušníky, kteří by měli do budoucna zájem tam umístit své příbuzné. A také pro zájemce o zaměstnání. Na radnici volají občané Třebíče a ptají se na to zařízení, mají zájem o kontakty, přičemž se ptají na zaměstnání,“ doplnila Černá.

Podle níž je vidět, že to budoucí provozovatel myslí vážně, když shání zaměstnance, kterých bude potřeba hodně.
„Původně chtěli spravit třeba dvě podlaží, otevřít provoz a dále opravovat. Jenže pak se rozhodli, že to nejprve spraví celé, aby až se tam klienti nastěhují, už byli v klidu,“ doplnila Černá.

Panelák přestavuje společnost, která se nyní jmenuje Delta IGF Property. Od doby, co objekt od města za přesně stanovených podmínek a závazků koupila, několikrát měnila název.

Vítězný soutěžní panel účastníka soutěže atelier H3T architekti, s.r.o. - MgA. Vít Šimek, MgA. Štěpán Řehoř.
Jako svatozář na třech nožkách. Takový návrh kašny pro Karlovo náměstí zvítězil

Zařízení bude po dokončení sloužit pod názvem Delta Senior Centrum. Za plného provozu tu chtějí ubytovat a pečovat až o 200 klientů.

„Nabídneme lůžka na pokojích pro jednoho až tři pacienty, ale i velké množství aktivizačních, terapeutických a zájmových programů. Již nyní je možné přihlásit do pořadníku seniora, který bude naši péči potřebovat,“ informuje Delta senior centrum na svých webových stránkách.

Stále shání zdravotní sestry i pracovníky v sociálních službách. „Tedy pečovatele, které si navíc sami zaškolíme. Několik volných pozic se týká i provozního personálu do kuchyně a prádelny, a dále na úklid a péči o zahradu. Celkem bude v provozu centra pracovat asi stovka lidí,“ uvádí se dále na webu centra.

Vizualizace Delta Senior Centra Třebíč, jak bude vypadat po rekonstrukci.
Alzheimer centrum nabídne místa pro 200 klientů