V jedné z nich – v Jemnici – republikoví policisté v pondělí před 15. hodinou zadrželi podezřelého muže, který se pokusil o loupež. Podle neoficiálních informací se jeho popis shoduje se zlodějem, který má na svědomí neupřesněnou sérii přepadení.

První byla banka v Jaroměřicích

Do dnes už neexistující pobočky České spořitelny v Jaroměřicích nad Rokytnou lupič přišel 20. prosince 2007, a to v poledne. Využil chvíle, kdy byl jediným zákazníkem, předložil lístek s výzvou „naval prachy“, sebral desetitisíce a chvatně odjel na kole směr Hrotovice. Bankovní úřednice se shodly, že měl nohy výrazně do písmene X.

Druhá v pořadí byla banka v Jemnici

V pátek 4. ledna 2008 v pravé poledne přepadl lupič pobočku České spořitelny v Jemnici. Ženě za přepážkou předložil lístek se slovy: „Dej sem peníze, jinak budu střílet“. Odnesl si řádově desítky tisíc korun. Pachatel byl ve věku okolo 35 let, silnější postavy, vysoký okolo 180 centimetrů. Měl oválný obličej s bradkou, na hlavě kšiltovku a kulicha.

V Telči lapka zmizel s nepořízenou

Pobočka České spořitelny na náměstí Zachariáše z Hradce v Telči odolala. K nepříjemnosti došlo ve středu 16. června 2010. Zavalitější muž okolo čtyřicítky s tmavou kšiltovkou předložil lístek s pohrůžkou a vytasil zbraň. Díky bezpečnostním opatřením uvnitř objektu, která policie nespecifikovala, rychle zmizel bez lupu.

Počtvrté neodolala banka v Budějovicích

Pro třetí návštěvu si patrně stejný pachatel vybral pobočku spořitelny v Moravských Budějovicích, a to v pondělí 21. června 2010. Opět lístek s výhrůžkou, opět zbraň. Nepomohl alarm, s desetitisíci nasedl na kolo a zmizel směrem na Vesce. Ani policejní manévry nestačily na to, aby poberta skončil před vyšetřovatelem.

Mikulovská „spořka“ byla přepadena 2x

Pobočka České spořitelny v Mikulově na Břeclavsku byla dvakrát přepadena pachatelem s kšiltovkou, který předložil lístek s pohrůžkou a na pracovníky za přepážkou namířil zbraň. Stalo se tak v roce 2007 a minulý pátek. Pokaždé pachatel odjel z místa činu na kole. Pokaždé ukradl desítky tisíc korun. Policejní pátrání? Bez výsledku.

Hrušovany mají také svou loupež

Do pobočky České spořitelny v Hrušovanech nad Jevišovkou na Znojemsku vstoupil minulý pátek ve tři hodiny odpoledne muž. Předložil lístek s pohrůžkou a střelnou zbraň. Zaměstnanci mu vydali blíže neupřesněnou částku. Poté zmizel. O hodinu později víceméně stejným způsobem někdo přepadl spořitelnu v Mikulově.

Rekordní čtyři miliony: Neobjasněno

Minulý rok 22. prosince si přišel na víc než čtyři miliony falešný opravář ve spořitelně v Oslavanech, okres Brno – venkov. Počkal si v poledne, až zůstane jako jediný cizí člověk v pobočce. Zaměstnankyně zrovna doplňovaly bankomat. Vytasil černou pistoli a nechal si do tašky naskládat zmíněnou – široko daleko rekordní – sumu.