Městys proto vyvěsil na svých webových stránkách upozornění pro další pejskaře, aby byli při venčení v okolí cvičiště obezřetní.

„Jednalo se o ojedinělý případ. Nikdy se tady nic podobného nestalo a doufám, že už ani nestane. Od té doby je klid. Ale ta fena bohužel zemřela," poznamenal k problému předseda Kynologického klubu Luka nad Jihlavou Rudolf Macek.

Veterinář, který fenu ošetřoval, naznal, že musela pozřít přímo otrávenou návnadu. Ta zřejmě byla nastražena přímo na cvičišti nebo v jeho bezprostřední blízkosti. „Vůbec nevím, kdo by to mohl udělat. Máme tady dobré vztahy. S myslivci a se všemi. Jsme jen takový malý klub," poznamenal Macek. Odliv návštěvníků cvičiště prý předseda klubu kvůli případu nezaznamenal.

Fena zemřela velice rychle, proto se veterinář domnívá, že se jednalo o jed. „Prý to vypadá, že to byl nějaký volně dostupný postřik, který se ředěný stříká na rostliny, ale neředěný, ve velké koncentraci je jedovatý," zmínil Macek s tím, že zřejmě mohl být přímo v nějakém mase.

Cvičiště Kynologického klubu v Lukách nad Jihlavou je přístupné z ulice Na Kopečku a nachází se směrem na Bítovčice. Slouží především majitelům větších psů k jejich výcviku, zkouškám i závodům.

IVANA HOLZBAUEROVÁ