"Osmadvacetiletý řidič osobního vozidla Peugeot vyjížděl z parkoviště v Havlíčkově Brodě na Smetanově náměstí. Při vyjíždění na komunikaci se s vozidlem dostatečně nestočil na komunikaci a při následném couvání narazil levým zadním rohem vozidla do pravého předního rohu zaparkovaného vozidla Ford," uvedla k případu mluvčí policie Dana Čírtková.

Řidič vozidla Peugeot se po nárazu znovu rozjel a ujel z místa nehody, aniž by věc ohlásil policii. Jeho řidičský manévr ale neunikl oku kamery Městské policie Havlíčkův Brod, která na místo vyslala hlídku strážníků.

Ilustrační foto.
Zloděj ze stáda odvedl dvě jalovice

"Strážníci řidiče vozidla Peugeot dojeli, a poté zastavili pomocí světelného výstražného znamení modré barvy doplněného o zvukové výstražné znamení a nápisem "STOP"," doplnila mluvčí policie. Přivolaná policejní hlídka z obvodního oddělení Havlíčkův Brod řidiče podrobila dechové zkoušce.

Osmadvacetiletému muži naměřili 2,59 promile. Nehoda se obešla bez zranění. Škoda na nabouraném vozidle Ford je odhadována na osm tisíc korun. Opilý řidič teď čelí podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.