Teplý alias rapper El Marón se k činu přiznal, po soudu však požadoval překvalifikování svého činu na ublížení na zdraví s následkem smrti. Muže prý nechtěl zabít, a nemůže se tedy ztotožnit s nálepkou vraha.

„Pokud by měl úmysl muže usmrtit, nic by mu nebránilo zasáhnout poškozeného do jiných míst, jejichž zásah by byl smrtelný. Bodnul do zad, kde je mnohem menší procento smrtelných zranění než bodnutí do předních částí těla. Obžalovaný chtěl ublížit poškozenému, ale nechtěl jej usmrtit," uvedl obhájce Rostislav Kovář.

Podle senátu vrchního soudu však Teplý bodnul do míst, kde se nachází životně důležité orgány. Použil navíc široký lovecký nůž. Podle soudu tak kvalifikace ublížení na zdraví nepřichází v úvahu. „Opilost jej z jednání vůbec neomlouvá. Věděl, co s ním dělá alkohol, přesto šel do restaurace s nožem, který nelze nazvat jinak než smrticí nástroj," podotkl předseda senátu Libor Losa.

Hudebník měl v době útoku téměř 2,8 promile alkoholu. Vedle trestu vězení mu tak soud uložil i ambulantní protialkoholní léčení. Pozůstalým oběti má Teplý zaplatit odškodné dva a čtvrt milionu korun.

Tragédie se stala koncem prosince 2014 v třebíčském baru Sandra. Útoku přecházel konflikt mezi oběma muži. Teplý šestatřicetiletého muže nejprve slovně provokoval. Ten jej stáhl z barové židle a fyzicky ho napadl. Poté, co potyčka mezi nimi skončila, vytáhl Teplý lovecký nůž, který měl za pasem, a muže bodl do beder. Rána byla hluboká šestnáct centimetrů, do zad mu pronikla celá čepel nože a zasáhla břišní aortu. Napadený muž na místě vykrvácel. Motivem Teplého jednání byla podle znalců odplata za napadení, hudebník podle nich jednal v afektu.

Soudy se v případu zabývaly také obsahem skladeb skupiny, jejíž byl Teplý členem. Třebíčská skupina Masový Wrazi vznikla v roce 2005, jejich skladby jsou plné vulgarit, zpívá se v nich o vraždách a znásilňování. Podle psychologů však jeho texty se skutkem samotným nemají v podstatě nic společného. Snahou Teplého je podle nich prý šokovat a zaujmout okolí.

„Jestli se obžalovaný situuje do pozice tvrdého chlapa, který se představuje v této produkci a pak zamíří do restaurace s nožem za pasem, nedá se říci, že to nemá žádnou souvislost," uvedl k tomu soudce Losa.