„Ve večerních hodinách přijali policisté oznámení o útěku vězně a začali po uprchlém muži okamžitě pátrat," informovala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Po muži vyhlásili celostátní pátrání. Policisté prohledali lokalitu a široké okolí, včetně okolních obcí, kde měl hledaný muž vykonávat práci. Prověřili autobusová a vlaková nádraží a další vytipovaná místa. Pátrali po hledaném muži také u jeho příbuzných a známých.

„Na základě šetření kriminalisté zjistili, že vězeň byl těsně po sedmé hodině ráno viděn v obci Rapotice, kde se nacházel na vlakovém nádraží," dodala Kroutilová.

Devětatřicetiletý muž si ve věznici odpykával trest za spáchanou majetkovou trestnou činnost.

„Hledaný muž se narodil na Slovensku. Naposledy bydlel v Brně a v předcházející době pobýval v Českém Těšíně. Muž je vysoký přibližně 180 centimetrů, střední postavy, má hnědé oči a černé dlouhé vlasy. Na sobě měl naposledy oblečené černé pracovní kalhoty, takzvané montérky, šedé tričko a černé boty, v současné době může mít ale již jiné civilní oblečení," popsala mluvčí.

Policie žádá občany, kteří mají informace o tom, kde se hledaný muž v současné době nachází nebo pohybuje, aby se policistům přihlásili na tísňové lince 158. „Upozorňujeme, že by se nikdo neměl pokoušet hledaného muže sám zadržet," dodala Kroutilová.