Přesněji řečeno - putovala tam učitelka i se všemi svými svěřenci. Takový následek měla pro 18člennou skupinu návštěva Národního muzea.

Právě jeho pracovníci přivolali ve středu v půl třetí odpoledne policisty, když se jim nezdálo chování pedagožky doprovázející skupinu nezletilců a mladistvých. Jako střízlivá zrovna nevypadá, soudili muzejníci o ženě mající nad dětmi zajišťovat dozor.

Dechová zkouška ukázala, že zdání neklamalo, potvrdil ve čtvrtek Tomáš Hulan z ředitelství pražské policie. A displej přístroje požaloval, že kantorka se na dno sklenky podívala důkladně: objevila se hodnota převyšující jedno promile. Jednapadesátiletá žena proto putovala na policejní služebnu.

Čekání na policii na dalšího pedagoga

Tam se společně s ní ocitli i její svěřenci. Nikdo další je totiž nedoprovázel - a tak je nebylo možno předat další kompetentní a odpovědné osobě. Děti tak musely několik hodin nedobrovolně počkat na policii, než z jejich školy dorazí jiný pedagog způsobilý si je převzít a zajistit jim dohled.

Učitelka, která selhala jako odpovědný dozor i jako příklad pro své svěřence, je nyní podezřelá z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. „Teď jí hrozí vězení, peněžitý trest, nebo zákaz činnosti," poznamenal policista Hulan.