Nejprve zahájili pátrání po něm policisté na Znojemsku, a protože muž spoluvlastní u Moravských Budějovic chalupu, zahájili akci také vysočinští policisté. U rekreačního objektu sice našli zaparkované vozidlo, na bouchání na dveře domu ale nikdo nereagoval.

„Oknem se proto policisté podívali dovnitř a na stole si všimli plata s léky a alkoholu. Vzhledem k tomu, že vznikla obava o život a zdraví muže, rozbili okno a dostali se do chalupy,“ popsala krajská policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Ilustrační foto.
Nákladní vůz srazil chodce. Ten srážku nepřežil

V jedné z místností následně hlídka muže v bezvědomí nalezla. V té době dýchal jen slabě, a proto policisté zahájili první pomoc. Podařilo se jim ho přivést k vědomí, vyhráno ale ještě neměli.

„Muž se poté začal chovat agresivně, policistům se vysmekl, rozbil okno a jeden ze střepů vzal do ruky. Vyhrožoval jeho použitím,“ dodala Jana Kroutilová.

Hlídce se podařilo muže uklidnit. Poté už se o něj postarali přivolaní zdravotníci. „Život muže byl bezprostředně ohrožen. Zachránili ho policisté, a to navíc za náročné situace, která se měnila a policisté tak museli reagovat velmi rychle a adekvátně,“ doplnila Jana Kroutilová.

Ilustrační foto
Recidivista z Třebíče byl už osmkrát odsouzen