K loupeži došlo v pondělí před půl šestou večer. S kuklou na hlavně a nožem v ruce dostal to, co požadoval. „Žena mu z obavy o svůj život a zdraví peníze vydala. Poté pachatel z místa utekl. Ke zranění osob při loupežném přepadení nedošlo," řekla krajská mluvčí policie Jana Kroutilová.

Ihned po oznámení loupeže vyrazili na místo policejní hlídky a zahájily pátrání po okolí. Po jejich nezdaru si případ převzali třebíčští kriminalisté, kteří provedli šetření v objektu čerpací stanice i mimo ni a potvrdili, že se jednalo o loupež. „Místo činu ohledal kriminalistický technik, který zajistil stopy. Po pachateli pátrali také policejní psovodi," upozornila Kroutilová.

Čerpací stanice se nachází v poměrně klidné lokalitě, ve směru od Náměště nad Oslavou na okraji obce. „V posledních letech se to navíc stalo už několikrát. I v minulosti tam byla přepadení a vloupání," poznamenal mohelenský starosta Jiří Kostelník.

Prozatím je jasné, že pachatelem byl muž. Na sobě měl oblečenou zelenou mikinu s kapucí a tmavé kalhoty a boty. „Pachatel měl na mikině v oblasti hrudníku pravděpodobně přilepený bílý papír, kterým zřejmě chtěl zakrýt nějaký nápis nebo ornament na oblečení," podotkla policejní mluvčí.

Při prověřování pondělního případu se kriminalistům podařilo zjistit, že pachatelem byl s největší pravděpodobností muž, který se loupežného přepadení dopustil na jiném místě republiky už v minulosti. „Žádáme občany, kteří si v době loupeže v lokalitě čerpací stanice všimli podezřelého muže nebo by mohli policistům poskytnout informace směřující k dopadení pachatel, aby se přihlásili na linku 158," vyzvala Jana Kroutilová.