Ve čtvrtek odpoledne navštívila starší ženu podvodnice, která se představila jako pracovnice vodáren. Řekla, že potřebuje zkontrolovat vodoměr. Poté přišla do bytu a tvrdila, že chce ženě vrátit peníze za přeplatek. Zároveň zkusila klasický trik s tím, že nemá drobné peníze. Obezřetná majitelka bytu ji však odkázala na nedalekou prodejnu. Podvodnice se nakonec již do bytu nevrátila a nedošlo tak k žádné škodě.

Nešlo o jediný případ z poslední doby. Minulý týden se podobná událost stala v Blansku a ke konci loňského roku přišla takto devětaosmdesátiletá důchodkyně v Boskovicích o 150 tisíc korun.

Ilustrační foto
Žena vypadla z okna. Zraněním podlehla

„Naše společnost v souvislosti s tímto případem opětovně žádá zejména starší občany o obezřetnost. Už v minulosti se naše společnost setkala s tím, že podvodníci tvrdili, že jdou vrátit přeplatek, popřípadě hledali jiné záminky, jak se dostat do obydlí a zjistit, kde máte uložené peníze. Proto znovu zdůrazňujeme, že po našich zaměstnancích můžete kdykoliv požadovat předložení služebního průkazu, kterými jsou všichni naši zaměstnanci vstupující do provozoven a domácností vybaveni. Průkaz je opatřen i fotografií zaměstnance. Kdykoliv se také můžete telefonicky obrátit na naši společnost a požádat nás o ověření, zda se někdo z našich zaměstnanců ve vaší obci v daném okamžiku pohybuje," sdělila mluvčí společnosti Iva Šebková.