„Ve Zdaru se stávkovat nebude, řidiči nejsou odhodlaní se ke stávce připojit," uvedl v úterý Zdeněk Vosmek, předseda odborové organizace Zdaru.

Ještě v pondělí večer projednával závodní výbor prohlášení vedení Zdaru, že firma splnila vládní nařízení ohledně zvýšení mezd, a ke stávce tedy není důvod. „Většina členů závodního výboru základní organizace na toto prohlášení přistoupila," řekl Vosmek.

Žďárskou MHD čekají změny.
Od 1. července se po Žďáře rozjedou změněné linky MHD

Se stávkou nepočítá ani vedení Zdaru. „Neobdrželi jsme žádné oficiální oznámení o tom, kdy bude stávka zahájena, nebo kolik zaměstnanců a z kterých pracovišť se jí zúčastní. Pro nás to znamená, že žádná stávka nebude," sdělil generální ředitel Zdaru Richard Latislav. 

Ilustrační fotografie.
Úřad potvrdil 1,5 milionovou pokutu pro Třebíč za zakázku na MAD

Prohlášení Zdaru„S odkazem na §17 odst. 4 zákona č. 2/1991 Sb. o kolektivním vyjednávání musí odborová organizace písemně oznámit zaměstnavateli alespoň tři pracovní dny předem kdy bude stávka zahájena, důvody a cíle stávky, počet zaměstnanců, kteří se stávky zúčastní, a seznamy pracovišť, která nebudou v době stávky v provozu. Vedení společnosti ZDAR, a.s. žádnou z těchto informací neobdrželo, je tedy zřejmé, že se stávka dne 6. 4. 2017 zaměstnanců společnosti ZDAR, a.s. netýká. Vedení společnosti rovněž v minulých dnech navštívilo řidiče na jednotlivých pracovištích a neshledalo, že by někdo ze zaměstnanců společnosti ZDAR, a.s. měl zájem se ke stávce připojit. Pokud bude mít někdo ze zaměstnanců společnosti ZDAR, a.s. zájem solidárně podpořit ty řidiče, jejichž zaměstnavatelé neplní podmínky nařízení vlády č. 337/2016Sb., může tak učinit např. tím, že bude dne 6. 4. 2017 jezdit v reflexní vestě."