Úřad práce na mzdu jednoho takového člověka dá měsíčně patnáct tisíc korun. Jednou z možností, jak si dlouhodobě nezaměstnaní mohou vydělat, je například úklid veřejných prostranství. „Obce a kraje je mohou využít také při odstraňování následků živelních pohrom nebo při zimních a jarních údržbách," uvedla Jarmila Klejzarová z jihlavského úřadu práce.

Na Jihlavsku se minulý rok podařilo takto umístit celkem 144 dlouhodobě nezaměstnaných. Jedná se převážně o muže. Navíc pokud se ukázali jako spolehliví a šikovní pracovníci, nabídli jim zaměstnavatelé i trvalý pracovní poměr. Tito lidé se především podílejí na úklidu a údržbě veřejných prostranství a zeleně.

Jedním z dočasných zaměstnavatelů jsou Služby města Jihlavy (SMJ). Od prvního listopadu 2016 zaměstnávají patnáct evidovaných uchazečů o zaměstnání. Jejich pomoc využívají na zimní údržbu a také na navazující jarní blokové čištění města. Hlavní podíl ze mzdy ale hradí úřad práce. „Nabízíme zaměstnání až na osm měsíců. Náplní práce je zametání přechodů pro chodce, zastávek a chodníků. Na jaře se navíc ještě škrabou obrubníky," řekl tiskový mluvčí SMJ Martin Málek. A pokud nezaměstnaní vlastní řidičský průkaz, tak mohou dělat i popeláře. Jinak náplní veřejně prospěšných prací může být také dláždění chodníků. „K tomu ale pouštíme jen ty šikovnější," dodal Málek. Navíc, když se dočasní zaměstnanci osvědčí, tak jim SMJ můžeme nabídnout i trvalý pracovní poměr.

Krátkodobá pracovní místa nabízí také společnost Správy městských lesů. „V sezonních provozech a činnostech využíváme čtyři až pět pracovníků na veřejně prospěšné práce," uvedl ředitel Správy městských lesů Václav Kodet. Tito pracovníci mají za úkol úklid a čistotu veřejné zeleně.

Veřejně prospěšné práce v Jihlavě jako takové existují od roku 1991. „Především jde o nástroj určený dlouhodobě nezaměstnaným, jehož prostřednictvím mohou získat nebo si oživit pracovní návyky, a tak si zvýšit své šance na uplatnění se na otevřeném pracovním trhu," uvedla ředitelka jihlavského úřadu práce Jarmila Klejzarová. Úřad práce tato místa vytváří ze zákona jako krátkodobé pracovní příležitosti. Na mzdy takto zaměstnaných uchazečů přispívá státní rozpočet nebo evropský sociální fond. Zbytek pak doplácejí sami zaměstnavatelé.

ZUZANA RODOVÁ