Netančil ale před scénou jako ostatní, ale za barem. Míchal nápoje v baru v podobě whisky barelu, jehož stavba trvala čtyři dny a rozkládat se bude dva. Netypický stánek váží pětatřicet tun a má jedenáct metrů na výšku. Radka Dernera jsme se zeptali, pro co si lidé k baru chodili nejčastěji.

Co se nejvíce prodává?
To, co chceme my. (smích) Lidé většinou dají na naše doporučení. Nejvíce se pije asi jameson mint, to je velký hit. Je tam bezový sirup, citronová limonáda, máta a samozřejmě jameson. Hraje tam roli hodně chutí a doslazujeme to, podle toho, jak to má kdo rád. To doporučujeme asi nejvíce. Potom je ještě hodně oblíbený nápoj se zázvorovou příchutí. Ale dobré je samozřejmě všechno. (smích)

Kolik takových míchaných nápojů za den prodáte?
Za pátek jsme prodali devadesát litrů jamesona. Z jedné lahve se namíchá tak dvacet pět drinků. Z devadesáti procent si lidé chodí pro koktejly spíše než na čisté panáky.

Prodávají se koktejly letos více než loni?
My tu máme letos premiéru. Ale prodej jamesona se navýšil tak o tisíc procent. Za dva dny jsme prodali dvě stě litrů alkoholu.

Mylíte, že je to díky barelu?
Také. Ale i proto, že se rozdávají různé dárky. Když si lidé koupí čtyři panáky, dostanou klobouk.

Ivana Holzbauerová