První letošní tragická dopravní nehoda se stala 15. ledna u Jemnice na Třebíčsku, kde havarovala dvě auta a byl sražen chodec, který na místě zemřel. Okolnosti nehody kriminalisté stále prověřují. "Bylo nezbytně nutné přizvat k případu soudního znalce," řekla mluvčí policie Dana Čírtková.

Při nehodách letos v lednu nebyl žádný účastník zraněn těžce, lehká zranění utrpělo 65 lidí. Ve stejné době vloni bylo sedm vážně zraněných lidí a dalších 121 vyvázlo s méně závažným poraněním. Hmotná škoda způsobená nehodami se letos v lednu meziročně snížila o třetinu na 14,1 milionu korun.

Vloni dopravních nehod na Vysočině sice mírně přibylo, ale jejich následky byly méně tragické než o rok dříve. V uplynulém roce zemřelo při nehodách 33 lidí, v roce 2015 jich bylo 41. Nehod se vloni na Vysočině stalo 4145, v meziročním porovnání o 35 více. Hlavní příčiny dopravních nehod jsou podle policie dlouhodobě neměnné. Nejčastěji jde o nesprávný způsob jízdy, nepřiměřenou rychlost a nedání přednosti v jízdě.