Od pondělí 10. července do pátku 14. července budou jezdit za většinu vlaků dva spoje náhradní dopravy. Na vině je silniční dopravou přetížený Havlíčkův Brod.

„Z důvodu špatné průjezdnosti na silničních komunikací v Havlíčkově Brodě přistoupily České dráhy ke změně v náhradní autobusové dopravě v souvislosti s výlukou na trati Havlíčkův Brod – Pardubice, konkrétně v úseku Havlíčkův Brod – Hlinsko v Čechách,“ oznámila mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

V Ledči proti sobě bojovali rozzuření vikingové
OBRAZEM: V Ledči proti sobě bojovali rozzuření vikingové

Ohlášené dva spoje náhradní dopravy znamenají, že jeden pojede v úseku Havlíčkův Brod – Rozsochatec, kde naváže na vlaky směr Hlinsko v Čechách. „Tento autobus odjíždí z Havlíčkova Brodu o cca 25 minut dříve, naopak přijíždí později a nečekají na něj přípojné vlaky,“ vzkázala cestujícím Pistoriusová.

Druhý spoj náhradní dopravy jede z Havlíčkova Brodu v čase pravidelného odjezdu vlaku s čekáním na přípojné vlaky, ale jede do Hlinska v Čechách, kde již nenavazuje na vlak směr Pardubice. „Zpět tento spoj jede z Hlinska dříve, aby přijel podle pravidelného příjezdu vlaku do Havlíčkova Brodu,“ dodala mluvčí Českých drah.

Podrobnosti jsou uvedeny v podrobném výlukovém jízdním řádu, který je k dispozici také na webových stránkách Českých drah, konkrétně na https://www.cd.cz/jizdni-rad/omezeni-provozu/mimoradnost/7940/. „Omlouváme se vzniklé potíže při cestování,“ připojila ještě Pistoriusová.

Ilustrační foto.
Řidičům v Brodě přibyla další uzavírka

Ve dnech 16. a 17. července bude náhradní doprava organizována bez výlukového jízdního řádu.

Zastávky náhradní dopravy:
Hlinsko v Čechách - před výpravní budovou
Ždírec nad Doubravou - před výpravní budovou
Sobíňov - na zastávce BUS v obci
Bílek - u železniční zastávky
Chotěboř - před výpravní budovou
Rozsochatec - - před výpravní budovou,
Břevnice - na silnici před zastávkou ČD
Havlíčkův Brod - před výpravní budovou