Ten se uskuteční ve Vysočina Aréně 12. až 18. prosince a klub peníze použije na technické zajištění závodů, a hlavně na zabezpečení ochrany sportovců a zajištění bezpečnosti diváků. „Ve čtyřech závodních dnech se zde očekává více než sto tisíc návštěvníků," řekl hejtman Jiří Běhounek.

Kvalitní uspořádání Světového poháru dá možnost organizátorům kandidovat na pořadatelství mistrovství světa v biatlonu v letech 2019 až 2022 a tím v regionu zopakovat úspěšné mistrovství z roku 2013. „Aby novoměstská Vysočina Aréna zůstala konkurenceschopná pro pořádání významných akcí, zvyšují se provozní náklady na technické zajištění hladkého průběhu závodů," uvedl hejtman.

Oproti předpokládanému rozpočtu z počátku letošního roku se podle něj organizátorům navýšily náklady přibližně o sedm milionů korun. Větším důrazem na bezpečnost podle Běhounka organizátoři závodů reagují na zhoršenou bezpečnostní situaci ve světě.

odle hejtmana Běhounka zatím není jisté, zda na sportovišti budou instalovány turnikety 
s rentgeny nebo jiná bezpečnostní opatření. Kromě technických opatření se podle něj může také zvýšit počet zaměstnanců bezpečnostních agentur, které budou na průběh soutěže dohlížet.