Problémy se podle mluvčího policie nyní ve větší míře týkají vedlejších silnic, které se nesolí. "Tam ti řidiči musí být stále maximálně opatrní," uvedl. Policisté zaznamenali od 05:00 v celém kraji 32 dopravních nehod, tři lidé byli lehce zraněni.

Silnici II/406 z Kostelce na Jihlavu po ránu zcela zablokovaly kamiony. Provoz na I/38 u Květnova mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem zastavil havarovaný kamion, odstraněn byl před 10:00. Krátce nato byla silnice u Květnova znovu pro auta uzavřena, aby tam mohli silničáři odhrnout navátý sníh.

Železnici u Obrataně dopoledne tři hodiny blokovalo nákladní auto uvízlé na přejezdu. Provoz vlaků v tomto úseku trati mezi jihočeským Táborem a Horní Cerekví na Pelhřimovsku se zastavil v 06:20. Obnoven byl podle údajů na webu Českých drah v 09:42. Jeden vlak byl mezitím nahrazen autobusem, zbylé dva nabraly zpoždění 80 a 165 minut.

Na dálnici D1 podle údajů Národního dopravního informačního centra v 01:30 havaroval kamion na 116. kilometru směrem na Prahu, provoz zastavil asi na půl hodiny. Ráno byla podle policie dálnice sjízdná.

Silničáři čistí silnice na celé Vysočině, jezdí se všemi 119 sypači a 90 traktory s radlicemi. Problémy se sněhovými jazyky jsou různé podle terénu kolem silnic.

Teploty se na Vysočině jsou kolem nuly. Večer se v kraji podle Českého hydrometeorologického ústavu může tvořit i náledí a zmrazky. Vítr může mít v nárazech rychlost i přes 70 kilometrů v hodině.