K současné desítce hal (tři skladové a sedm výrobních), kterými zmíněné firmy v Nové Vsi disponují, přibude další na ploše více než 6 134 metrů čtverečních. Ta bude označena písmenem G.

Její účel přiblížil jednatel servisní společnosti Mann+ Hummel Service Richard Auer: „Přízemí nové haly zabere nová zkušebna, v prvním patře bude sídlit vývojové centrum, ve druhém se usídlí administrativa. Třetí patro zabere prostorná kantýna. Ve čtvrté bude velký Open Space. V jedné části budovy bude také obrovský sklad, abychom zlepšili logistiku."

Při včerejším slavnostním shromáždění a poklepu na základní kámen novostavby představitelka firmy pro evropskou část koncernu Emese Weissenbacher zdůraznila, že výstavbu v Nové Vsi lze chápat jako důvěru vedení firmy ve stávající provoz.

Výrobní provoz, který v rámci německého koncernu v Nové Vsi zajišťuje Mann+ Hummel (CZ), v současnosti zaměstnává na devět set pracovníků a ročně vyrábí kolem dvaceti milionů filtrů pro automobilový a strojírenský průmysl. Servisní společnost Mann+Hummel Service disponuje sto padesáti pracovníky, z toho jich je dvacet v kanceláři v Brně, kde jsou speciální profese a IT odborníci.

Přibudou pracovníci servisního centra

Nová výstavba s sebou přinese především rozvoj servisní společnosti Mann+Hummel Service. „Letos si připomínáme páté výročí založení našeho servisního centra," připomněl Auer.

Servisní centrum poskytuje služby, jako je účetnictví, IT služby, vývoj a výzkum i pro dceřiné firmy v jiných zemích, například v Mexiku či Brazílii.

Strategickým cílem servisní firmy je podle Auera rozšířit do roku 2018 personální obsazení ze sto padesáti až na dvě stě šedesát zaměstnanců.

„Půjde převážně o designéry a zkušební inženýry a techniky," sdělil. V Nové Vsi tak bude v nové hale sídlit dvě stě deset zaměstnanců servisního centra, v Brně pak na padesát lidí.

„Odlehčíme tím vývojovému centru v Německu, některé testy se budou provádět u nás," dodal Auer. Rozšíří se nejen testování vzduchové a kapalinové filtrace, ale také testování pro sací trubice.

Podle jednatele výrobní společnosti Mann+Hummel (CZ) Jiřího Paroulka je vývoj a výzkum přidaná hodnota, tvořící budoucnost firmy. Připomenul, že příští rok oslaví Mann+Hummel 20 let svého působení v ČR. Jak poznamenal při včerejší slavnosti senátor Miloš Vystrčil, je firma Mann+Hummel přínosem pro zdejší region.