Závod ve Světlé nad Sázavou koupil po krachu skupiny BCT podnikatel Lubor Cerva, který v něm na podzim 2009 obnovil strojní výrobu skla. Cerva sice již loni oznámil svůj záměr světelský závod prodat, podle dostupných informací však jednání se zájemci zatím nebyla úspěšná.

Ilustrační foto.
Suma za světelské sklárny startuje vysoko nad miliardou

"Po téměř deseti letech vnímám, že svoji vizi, s níž jsem provoz ve sklárně obnovoval, jsem již naplnil. Proto jsem se rozhodl nabídnout sklárnu k prodeji,“ uvedl Cerva loni v červnu s tím, že "očekává, že uzavření obchodu bude trvat nejméně rok". Požadovanou cenu transakce neupřesnil. 

Největší tuzemský výrobce

Sklárny Crystalite Bohemia jsou největším tuzemským výrobcem domácího a užitkového skla. Podnik dnes spolu s menší manufakturou na výrobu dekorací v Květné na Slovácku zaměstnává osm stovek lidí, obrat převyšuje miliardu korun a nápojové a dekorační sklo z ní směřuje do více než sedmi desítek zemí. 

Sklárny Cerva Bohemia ve Strání. Výroba  zakázky pro dědičného prince Aloise z Lichtenštejna, který v Lichtenštejnském knížectví vykonává funkci hlavy státu.
Sklárna ve Květné získala prestižní zakázku. Princ chce její skleničky