Novoveská společnost vyrábí každoročně asi dvacet milionů filtrů a jinak to nebylo ani loni. Zisk přitom dosáhl 646 milionů korun. Všechen však do sídla koncernu v Německu neodtekl. Jen do výrobního závodu na Třebíčsku se loni investovalo 242 milionů korun. Nešlo o stavby nových výrobních hal, ale spíše o modernizaci těch stávajících a linek v nich. „Pořídili jsme taky například novou vzduchotechniku, aby se zlepšily pracovní podmínky pro naše zaměstnance," zmínil Jiří Paroulek.

Úspěšný rok ocenilo německé vedení nejen formální pochvalou, ale také přímým benefitem pro zaměstnance. „Jako poděkování byly všem zaměstnancům vyplaceny odměny ve výši čtyř a půl tisíce korun. Mimoto jsme v loňském roce všem navýšili mzdové prostředky o tři procenta," podotkl jednatel Mann Hummel (CZ).

Na druhé straně vnímá tlak trhu a samozřejmě i centrály koncernu v Německu na zefektivňování výroby a menší náklady s ní související. Kromě dobrých hospodářských výsledků se proto Jiří Paroulek i jednatel rovněž novoveského Mann Hummel Servise Richard Auer několikrát zmínili o automatizaci, robotizaci nebo plánech na lepší organizaci práce a návaznost výrobních linek.

Podle Richarda Auera to bude znamenat, že část lidské práce budou v budoucnu přebírat stroje, a to i v servisní oblasti Mann Hummelu, tedy v účetnictví, personalistice nebo nákupu materiálu. „Pokud bychom tento trend zaspali, tak bychom se za nějaký čas stali nekonkurenceschopnými a o zaměstnání by tady přišli všichni. Nicméně platí to, že, protože se rozšiřujeme, tak tyto lidi, kteří díky robo-tizaci a automatizaci přijdou o svou práci, umisťujeme na nové pozice. Jde o interní fluktuaci, kdy tomu člověku nabídneme jinou pozici," vysvětlil jednatel Mann Hummel Service.

Podobně to podle Jiřího Paroulka funguje i ve výrobním podniku. O tom, jak zefektivnit práci, tam budou přemýšlet i v letošním roce. „Protože meziročně rosteme, loni o 7,5 procent, letos to odhadujeme na 2 až 4 procenta, tak by nebylo vhodné, abychom kvůli optimalizaci výroby propouštěli zaměstnance, kteří jsou v našem závodu zvyklí a jsou pro nás prospěšní," vysvětlil Jiří Paroulek.

Jednou z brzkých investic, která má zlevnit výrobu filtrů, mají být nové automatizované vláčky na kolejích, které nebudou potřebovat ovládání člověkem. Firma přesto hodlá nabírat, i když pouze v jednotlivcích. „Bude to taky samozřejmě záležet na tom, jak se automobilkám podaří uvést své nové modely na trh a jak budou úspěšné. Pokud ano, bude to pro nás příležitost k novým zakázkám," poznamenal Jiří Paroulek.

Firma oceňuje zaměstnance nejen plošně, ale snaží se k nim přistupovat také individuálně. Za každý nápad, který zefektivní výrobu, dostávají pracovníci-inovátoři i desítky tisíc korun. Například loni si díky tomu jeden z nich přilepšil o 120 tisíc korun.

Mann Hummel (CZ) nyní zaměstnává 975 lidí, Mann Hummel Service v Nové Vsi dalších 230.