VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Kvalitnější uzeniny mají méně zákazníků, mrzí vedení masny

Hodice - V hodické masně, která spadá pod Krahulík Masozávod Krahulčí, pracuje zhruba stovka zaměstnanců.

11.5.2013
SDÍLEJ:

Ředitel Josef Borek na sušárnách vysvětluje, jak dlouho jednotlivé salámy zrají.Foto: Deník/ Libor Plíhal

Provozu šéfuje Josef Borek (J. B.), který Deníku společně s marketingovou manažerkou Mirkou Kvíčalovou (M. K.) popovídal o myšlence, která vedla k návratu původního salámu Vysočina 1967 na pulty obchodníků.

V Hodicích se vyrábí oba typy salámu Vysočina. Jak klasická, tak podle původní receptury z roku 1967. Kdy a proč se Hodice vrátily k původní receptuře?
M. K.: K návratu došlo v devadesátých letech, respektive na přelomu století. Minulý management na tom tehdy spolupracoval s Makrem, které bylo velkým tahounem při spolupráci a obnově tradičních receptur.

To znamená, že podnět přišel zvenčí?
M. K.: Nebylo to úplně zvenčí, někdo jim to musel nabídnout. Ale byl to tehdy partner, který byl ochotný do toho jít a prodávat tento produkt. Ze začátku se to tedy prodávalo jenom přes Makro.

Jak se Vysočina 1967 uchytila u zákazníků. Kupují si ji více než tu klasickou?
M. K.: Kvalitnější a dražší potraviny, tedy i Vysočina 1967, se prodávají hůře než ostatní. To platí ale obecně přes celý byznys, nejlépe jdou na odbyt levnější uzeniny.

Kde si v současné době mohu salám Vysočina 1967 koupit kromě podnikové prodejny?
J. B.:V současné době je k dostání v obchodních sítích celé řady řetězců. Vysočinu si koupíte v Coopu, Bille, Tescu, Sparu nebo Globusu. Díky fúzi s krahuleckým závodem a většímu portfoliu produktů se nám podařilo salám rozšířit. Se dvěma nebo třemi našimi výrobky bychom jen těžko ustáli podmínky těchto typů prodejců.

Které salámy z hodické produkce jsou mezi spotřebiteli nejoblíbenější?
J. B.: Mezi nejoblíbenější samozřejmě patří salám Vysočina a potom už tradičně lovecký salám a poličan.

Začaly se v hodické masně v posledních deseti letech vyrábět také nějaké nové značky?
J. B.: V posledních letech vyrábíme salámy španělského typu Corrida. Zákazníka si tyto salámy hledají obtížněji. Platí zde to, že když už chtějí lidé například parmskou šunku, tak si připlatí a koupí ji přímo od Itala.

Autor: Jana Kodysová

11.5.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Jak reklamovat koupený dům či byt

Mezinárodní hudební festival Petra Dvorského
40

OBRAZEM: Od folku k baroku a tanci. Takový byl festival

Tvrdohlavě kráčím proti proudu

Vysočina /ROZHOVOR/ – Ještě během vysoké školy začala rodačka ze Žďáru nad Sázavou Michaela Horáková (25) budovat své sny, oprostila se od stereotypní společnosti a založila vlastní architektonické studio. K tomu přišla tento rok s vlastní módní značkou Mishe.

Běh Matyáše Žďárského bude v jubilejním ročníku mezinárodní

Kožichovice – Veřejný přespolní běh nesoucí jméno zakladatele alpského lyžování a kožichovického rodáka Matyáše Žďárského se letos „dožívá“ čtvrtstoletí.

Nad Vysočinou se budou brzy cvičit vojáci

Sedlec, Vysočina – Od středy 23. srpna až do září budou nad Krajem Vysočina častěji létat vojenská letadla. V té době se bude totiž konat mezinárodní letecké cvičení Ample strike 2017.

AKTUALIZOVÁNO

Stromy padaly na silnice, auta i karavan

Vysočina – Plné ruce práce měli přes noc hasiči i policisté na Vysočině kvůli bouřce doprovázené silným větrem. „V průběhu noci a časného rána zasahovali hasiči na Vysočině u více než 120 událostí v souvislosti s počasím,“ informovala mluvčí hasičů Petra Musilová. Šestadvacet oznámení obdrželi také vysočinští policisté.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení