„Půjde o nouzový výjezd, nebude sloužit standardně. V této chvíli jeden výjezd kapacitně stačí, ale mohou nastat situace, kdy bude potřeba. Půjde o jakousi pojistku," vyjádřil se ředitel obchodního centra Aleš Navrátil s tím, že nový exit bude v případě velkých špiček otevírat ostraha parkingu.

Kdo z řidičů bude chtít tuto cestu použít, bude muset s autem zajet do nejnižšího patra krytého parkoviště. „Výjezd bude do Tovární ulice směrem doprava a pak na ulici Fibichova nebo U Koželužského potoka. Žádné semafory tam nebudou, pouze stopka," přiblížil ředitel City Parku.

Povolení pro vybudování nového výjezdu z parkingu získalo vedení City Parku od Magistrátu města Jihlavy teprve nedávno. „Doufáme, že se nám nový výjezd podaří vybudovat do Vánoc. Jeho případné otevření ale plánujeme až těsně před nimi, kdy je centrum nejnavštěvovanější, a mohou se ze současného výjezdu tvořit kolony, zatím ale kapacitně stačí," poznamenal Aleš Navrátil.

Vybudování výjezdu do Tovární ulice bude stát kolem tří set tisíc korun. „Jde také o nainstalování závory a parkovacího systému, který u nás funguje," poukázal ředitel City Parku.