Pořadatelům z ASK Náměšť nad Oslavou došlo od jezdců z České republiky, Slovenska, Polska a Rakouska 116 přihlášek. Mezi nimi jsou téměř všichni, kteří jsou na předních místech průběžného pořadí – Martin Šípek (lucchini), Aleš Mlejnek (formule Opel Lotus), Michal Novický, Miloš Zmeškal (oba na reynardech), Vladimír Vitver (lotus), Jiří Špalek, Jiří Sedláček a Roman Bubla (všichni mitsubishi).


Skvělou pozvánku pro diváky na letošní závod posílají svými výkony jezdci domácího týmu – Liqui Moly Komvet Racing, Marek Rybníček a David Komárek. Rybníček dokonce minulý víkend vyhrál absolutně svůj první závod, ve druhém dojel na třetím místě. I v Náměšti se představí s osvědčeným loňským vozem Mitsubishi Colt EVO 550. Jeho parťák David Komárek (Mitsubishi Lancer Evo X) skončil na Jankovom vršku v Bánovcích nad Bebravou v sobotu celkově pátý a v neděli šestý.


„Sobotní i nedělní program bude zahájen již v osm hodin ráno tréninkovými jízdami, start závodu je stanoven půl hodiny po poledni. Každý den po skončení závodu budou dekorováni nejlepší jezdci“ nastínil program letošního ročníku jeho dlouholetý ředitel Ivan Rybníček a dodal: „V sobotu bude v místě loňského tragického neštěstí odhalen památníček Miroslavu Fajkusovi za přítomnosti jeho příbuzných, jezdců, kamarádů a členů ředitelství závodu.“


Trať závodu dozná drobné úpravy, a to právě v místě loňské tragedie. Ze tří možných variant bylo vybráno vybudování umělého retardéru v prostoru odbočení na Otradice.

JAROMÍR NAVRKAL