Pidhrušná dosud nebyla na velké akci ani v první desítce, ale soupeřky dnes deklasovala bezchybnou střelbou a také rychlým během. Bergerová sice běžela rychleji, ale o zlato se připravila chybou na střelnici. Semerenková naopak neminula a díky tomu odsunula o necelé dvě sekundy na čtvrtou pozici favoritku Olgu Zajcevovou z Ruska.

Vítková od začátku běžela dobře, vyčistila svůj první terč a usadila se v elitní desítce. Bezchybná byla i při druhé střelecké položce a na cenný kov v tu chvíli ztrácela šest sekund. V závěru závodu však nestíhala běžecky a na Pidhrušnou ztratila v cíli necelých 51 sekund.

"Střelba byla dnes dobrá, jsem spokojená, zvládla jsem to," řekla České televizi Vítková. Přiznala ale, že v závěru už běžecky nestíhala. "První kolo jsem se cítila dobře, ale třetí už hodně bolelo," dodala s tím, že do nedělního stíhacího závodu má dobrou pozici.

Soukalová, byť ji před šampionátem trápila nemoc, byla od začátku rychlejší než Vítková, po první bezchybné střelbě byla dokonce šestá, ale jedna chybě při stojce ji trochu srazila dolů. Přesto výborným během udržela pro stíhačku odstup do minuty.

"Ta minela mrzí moc. Ale je pravda, že běžecky ten závod byl strašně těžký a hrozně jsem se trápila už od prvního kola, takže jsem si vůbec do střelby nevěřila," řekla. Na kdyby se prý ale nehraje. "Jsem spokojená, doufám, že s tím zítra půjde ještě něco udělat," dodala Soukalová.

Stíhací závod poběží také Jitka Landová, která na šampionátu sbírá spíše zkušenosti, nicméně na střelnici měla dvě nuly a obsadila 47. pozici. Nedělní start naopak těsně unikl jednašedesáté Barboře Tomešové, a to o 2,1 sekundy.

Pořadí: Ženy (7,5 km): 1. Pidhrušná (Ukr.) 21:02,1 (0), 2. Bergerová (Nor.) -6,4 (1), 3. Vita Semerenková (Ukr.) -22,8 (0), 4. Zajcevová -24,5 (1), 5. Viluchinová (obě Rus.) -25,3 (0), 6. Gössnerová (Něm.) -33,1 (2), 7. Palkaová (Pol.) -34,5 (1), 8. Flatlandová (Nor.) -35,5 (0), 9. Mäkäräinenová (Fin.) -40,8 (2), 10. Vítková -50,6 (0), …14. Soukalová -56,9 (1), 47. Landová -2:04,3 (0), 61. Tomešová (všechny ČR) -2:28,4 (2).