Slza Okříšky na domácím hřišti porazila rezervní tým brněnských Buldoků.


Klub nesoucí stejný název z Třebíče prohrál na půdě favorita celé soutěže a vítěze loňské druhé národní ligy Starého Brna.

OKŘÍŠKY – BULLDOGS BRNO B 6:2


Domácí do utkání nastoupili se dvěma kompletními pětkami, které však byly složené pouze ze dvou čistokrevných obránců Fily a Doležala, a tak se do obrany museli zatáhnout Malý s Bacúrem.


Brňané do Přibyslavic přijeli dokonce se třemi pětkami. „Ze začátku bylo jasné, že je neuběháme,“ usmívá se trenér Okříšek Stanislav Bartheldy.
Okříšky začaly vlažně a toho hosté využili, když se ujali vedení. Ovšem hostitelé zabrali a ještě do konce prvního dějství otočili stav utkání ve svůj prospěch.


„To, že jsme se dokázali vzpamatovat, bylo hodně důležité,“ nepochybuje okříšský lodivod.


Jeho svěřenci ve druhé dějství pokračovali v krasojízdě a hned zkraje odskočili Jihomoravanům na rozdíl dvou branek.


Hostitelé ještě přidali branku a bylo to rázem 4:1. Buldoci pak sice snížili na rozdíl dvou branek, ale Okříšky měly utkání plně ve své moci.
Ve třetí části si domácí výsledek pohlídali dalšími dvěma přesnými zásahy.


„Kromě vlažného začátku jsme ovládli hru a utkání dovedli do vítězného konce,“ hodnotí okříšský kouč.


„Soupeř dobře bránil před brankou, a tak se nám těžko dostávalo do šancí, proto jsme museli hodně střílet z dálky,“ pokračuje okříšský lodivod.
„Když jsme kombinovali, bylo nutné střílet z první, jinak u nás byli protihráči a bylo po šanci. Takto vznikala spousta pološancí bez zakončení, ale čím více jsme kombinovali, tím více soupeř chyboval,“ dodal šéf třebíčské lavičky.


Jedinou kaňkou utkání bylo zranění domácího útočníka Martina Kokeše v prostřední části utkání.


„My jsme měli od začátku málo beků, tak v obraně museli nastoupit dva útočníci, Malý s Bacúrem. Když se zranil Kokeš, tak se do útoku vytáhl Ivan Malý a hráli jsme na tři obránce,“ vysvětlil trenér Okříšek.

Branky a nahrávky: 13. Zelený (Kopečný), 15. Fila (Maša), 16. Novák (Krejčí, Malý), 30, Fila (Novák), 33. Fila (Doležal), 44. Novák (Zelený) – 1. Kalina (Velecký), 28. Holub (Kornhauser). Rozhodčí: Sahula. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:1. Třetiny: 2:1, 2:1, 2:0. Okříšky: Musil - Doležal, Bacúr, Malý, Fila - Kokeš, Novák, Krejčí - Zelený, Maša, Kopečný.

STARÉ BRNO – TŘEBÍČ 8:2


Třebíčané i přesto, že do Brna přijeli jen se čtyřmi obránci a pěti útočníky, začali dobře. Hráci Slzy dlouho proti favoritovi drželi nadějný bezbrankový stav a dokonce se zásluhou Dvořáka v 11. minutě překvapivě dostali do vedení.


Domácí poté třemi góly v rozmezí pouhých dvou minut otočili stav utkání ve svůj prospěch.


Třebíčští sice bojovali o výsledek, když brankou Málka vstřelili kontaktní branku, ale Jihomoravané třemi góly v přesilových hrách odpor Slzy definitivně zlomili.


Hosté v poslední třetině již na rozjetého favorita nestačili a brankář Luboš Palát musel lovit míček ze sítě ještě třikrát.


„Sice jsme vysoko prohráli, ale přesto špatný pocit z našeho výkonu nemáme, neboť jsme prohráli na hřišti favorita celé soutěže,“ hodnotí hrající trenér Třebíče Martin Janata.


„Také si myslím, že kdybychom hráli v plné sestavě, tak bychom mohli tady uhrát mnohem lepší výsledek, než jakého jsme zde dosáhli,“ dodal šéf třebíčské lavičky.

Branky a nahrávky: 12. Němec (M. Šmarda), 13. Němec (J. Šmarda, Trötzmüller), 14. Baláč, 24. Gratz (L. Šmarda), 30. J. Šmarda (Němec), 40. J. Šmarda (Němec), 42. Gratz (Němec), 44. Dmytryszyn (L. Šmarda) - 10. Dvořák, 17. Málek (Dvořák). Rozhodčí: Dostál. Vyloučení: 6:7. Využití: 3:2. V oslabení: 1:0. Třetiny: 3:1, 2:1, 3:0. Třebíč: Palát – Janata, Hanzl, Hrabovský, Zeman – Málek, Dvořák, Chlubna – Herkla, Ludes.