A tím vlastně splnil slib. „Předešlé výkony (běh 232 km: Sněžka – Třebíč, 300 km: Lysá Hora – Třebíč, plavání 25 km: Vranovská přehrada běh 264 km: Plzeň – Třebíč) byly pro mě zahřívací. V dubnu mě čeká čtyři sta kilometrů. Poběžím přes celou republiku z jihu na sever přes Prahu. Pak mě čeká přehrada Lipno, která má 33 kilometrů a mistrovství republiky v závodu na sto kilometrů. Pokud to zvládnu v dobrém čase, tak mám ambici na Spartathlon, nejznámější ultramaraton na Světě v Řecku,“ řekl profesionální hasič na únorovém vyhlášení ankety Sportovec Třebíče, kde převzal zvláštní cenu.

Dvořák na Mistrovství České republiky v běhu na 100 km doběhl časem 8 hodin a 38 minut na šestém místě. „Čas byl dobrý tak napůl. Pokud bych to dal pod osm hodin, mohl bych jít na start Spartathlon z Athén do Sparty, který měří 246 kilometrů. Pokud pod 10 hodin, bude se losovat, jestli můžu jít na start. Takže zatím splňuji ten druhý limit,“ hlásí třebíčský běžec a dodává: „Chtěl bych to zkusit příští rok, ale zatím se můžu dostat jen do losování, takže to není jisté. Jedině se pokusit splnit lepší limit.“

Ten má za sebou již zmiňovaný běh přes Českou republiku. „V pátek ráno jsem vyběhl z nejjižnějšího bodu v republice a běžel jsem směrem na sever. Proběhl jsem Českými Budějovicemi, Temelínem, Milevskem a Sedlčany. Za nimi na mě k ránu přišla silná spací krize, kvůli které jsem musel asi na hodinu lehnout. Pak jsem pokračoval,“ popisuje Dvořák a pokračuje.

„Těsně před Prahou mě rozbolela stehna i kolena a málem jsem to ukončil. Naštěstí mně pomohla skupina běžců z Prahy, se kterou jsem celou Prahu proběhl. Pak už mi bylo lépe. Za Prahou přišel silný déšť, tak jsem opět na hodinu lehnul. V noci jsem se přes Kralupy nad Vltavou dostal až do Mělníka, kde jsem k ránu preventivně naposledy na hodinu lehnul,“ vypráví třebíčský maratonec, který dotáhl svou misi do zdárného konce.

„Pak jsem přes Českou Lípu, Kamenici, Krásnou Lípu a Šluknov doběhl do nejsevernějšího bodu republiky. V pondělí přesně ve dvě hodiny a 52 minut jsem dorazil do cíle. Celá trasa měřila 402 kilometrů a zvládl jsem ji za 69 hodin a 52 minut. Celou dobu mě doprovázelo auto, občas taťka na kole a po celou trasu se přidávali různí běžci,“ povídal Dvořák a dodal: „Do takovýchto akcí se musí s naprostým odhodláním. Pokud bych si už od začátku nevěřil, pravděpodobně by to tak i dopadlo.“