PŘIBYSLAVICE – SK JIHLAVA B 5:6 sn
Vstup do krajského derby, ve kterém se strhla přestřelka, vyšel lépe domácím. Slza proti lídrovi nadšeně bojovala a skóre se přelévalo ze strany na stranu. Domácí poslal do vedení Konecký, ale hosté odpověděli o dvě minuty později Průchou a těsně před pauzou otočil vývoj střetnutí Apeltauer.

Přibyslavice po změně stran vyrovnaly Bednářem a vzápětí strhl vedení na jejich stranu svým druhým gólem v zápase Konecký. Ve 23. minutě srovnal opět Apeltauer. Neuběhla ani minuta a Slze vrátil vedení trefou do šibenice Novák. Jenže do druhé přestávky srovnal na 4:4 Fejt.

Po změně stran už padlo po jedné brance na každé straně. Tentokrát vedli hosté zásluhou Apeltauera, který zkompletoval hattrick, a na konečných 5:5 v základní hrací době stanovil Oujezdský.

Utkání dvou rivalů tak dospělo k samostatným nájezdům, ve kterých byl úspěšný jediný hráč a to jihlavský Zápotočný, který tak zajistil svému týmu bonusový bod. „Oba týmy nastoupily se třemi formacemi a k viděni bylo celkem deset branek. Po prvním gólu jakoby se roztrhl pytel. Oba soupeři se střídali ve vedení a každý chvilku tahal pilku," shrnul přibyslavický útočník David Fiala.
Branky a nahrávky: 7. Konecký (Malý, Fiala), 19. Bednář (Koudelka, Fučík), 20. Konecký (Fiala, Malý), 24. Novák, 39. Oujezdský (Bednář) - 9. Průcha (Apeltauer), 15. Apeltauer (Dolejší), 23. Apeltauer (Fejt, Průcha), 25. Fejt, 33. Apeltauer (Harasim, Fejt), rozhodující nájezd: Zápotočný. Rozhodčí: Chytil. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Třetiny: 1:2, 3:2, 1:1. Přibyslavice: Schönberger (38. Pojer) - Gric, Zelený, Fučík, Hanzl, Benáček - Bednář, Novák, Chlubna - Oujezdský, Němec, Koudelka - Malý, Vozárik, Fiala - Konecký.

TIŠNOV – TŘEBÍČ 1:3
Utkání nabídlo pohledný hokejbal se šancemi na obou stranách. „Titáni nepodcenili zimní přípravu, nabrali pár nových hráčů a tím znatelně posílili. Nebyl to tým, se kterým jsme hráli na podzim," hlásí třebíčský hráč Vojtěch Němec.

Jako první se ujal vedení jeho tým. K domácí brance se dostal Fuchs a překonal brankáře Halouzku. Další gólové přílěžitosti zůstaly v první třetině nevyužity. „Spíše jsme se trápili, hráli jsme celých šest minut v oslabení," komentuje Němec.

Slza měla v prostřední části více ze hry, ale neprosazovala se střelecky. Němec trefil tyč a Igerský odkrytou branku Tišnova minul. Až ve dvanácté minutě druhé třetiny zužitkoval pohlednou přihrávku Ondřeje Pelikána kapitán Mejzlík.

Vstup do třetího dějství vyšel lépe domácím, kteří se dostali do útočného pásma a po následném vhazování snížili. Od této chvíle nabral zápas na atraktivitě. „Ke konci třetiny bylo vidět, že hráči Tišnova nenechají tři body zadarmo," má jasno Němec.

Tišnov odvolal brankáře a navíc byl vyloučen za hákování třebíčský Fuchs. Při závěrečné power-play získal míček Mejzlík a do prázdné brány pečetil vítězství hostů.
Branky a nahrávky: 31. Dostál (Kilinger) – 6. Fuchs, 28. Mejzlík (O. Pelikán), 45. Mejzlík. Rozhodčí: Velenovský. Vyoloučení: 4:5. Bez využití. Třetiny: 0:1, 0:1, 1:1. Třebíč: Koudela – T. Pelikán, O. Pelikán, D. Ludes, Nováček – Mejzlík, Igerský, Máca – M. Ludes, Riedl, Janda – Fuchs, Nemec, Ševeček.