JEMOBU – SPARTAK TŘEBÍČ 7:3


Zahajovacím zápasem turnaje bylo právě regionální derby, které slibovalo velké a bojovné drama. Ovšem byli to Jemničtí, kdo dokázal během úvodních dvou minut dvakrát skórovat. Hra se začala vyrovnávat až ve 13. minutě, kdy třebíčský Petr snížil. JeMoBu zvýšilo záhy, ale Třebíč velmi rychle odpověděla Vojanem – 3:2.


„Nezachytili jsme začátek zápasu a během dvou minut dvakrát inkasovali. V průběhu třetiny jsme hru vyrovnali a zkorigovali na rozdíl jedné branky,“ litoval kouč Spartaku Radim Kousal.


Druhá třetina začala v režii Třebíče, která měla více ze hry, ale promarnila i ty největší šance. Odpovědí pak byl další šťastný gól týmu z Jemnice. To dostalo Spartak pod tlak, ale bojovat nepřestal. Dále opanoval obranné pásmo soupeře, ale bez gólového vyjádření, a tak se z rychlého brejku prosadili Jemničtí a bylo téměř rozhodnuto. Třebíč tušila, že ve třetí třetině by jí musela opustit smůla, která se na ně v tomto zápase lepila. Žádná zásadní bitva se však v poslední části neodehrála. Spartak se snažil, Novotný dal rychlý gól a pokusil se tak zdramatizovat zápas. Další góly pak ale Třebíč vstřelit nedokázala.


„Ve druhé třetině jsme udělali spoustu chyb vzadu a dostali další tři smolné góly. Zkusili jsme stáhnout sestavu na dvě řady, ale výsledek se nedostavil. Nepodařilo se nám využít pár přesilovek. Soupeř ještě jednou skóroval a vítězství si pohlídal,“ smutnil třebíčský lodivod.
„Bohužel jsme dostali několik smolných branek a nedokázali využít velmi slibné šance. Myslím, že se s tímto soupeřem dalo bodovat. Je to škoda,“ jedním dechem dodal třebíčský lodivod.


„Zápas byl velmi vyrovnaný, až moc k mému očekávání. Nehráli jsme to, co jsme chtěli, ale díky šťastným gólům jsme, řekl bych, zaslouženě vyhráli,“ hodnotí hrající trenér JeMoBu Zdeněk Rada.

Branky a nahrávky: 13. Petr (V. Vlach), 15. Vojan, 33. Novotný (M. Vlach) - 1. Farkaš, 2. Habr (Vala), 14. Papoušek (Farkaš), 22. Habr (Vala), 27. vlastní branka soupeře, 28. Eberl (Rada), 37. Papoušek (Křikava). Třetiny: 3:2, 3:0, 1:1. Spartak Třebíč: Slavíček – Matoušek Jakub, J. Nevosad, Sedláček, Veselý – V. Vlach., Jiří Matoušek, Z. Nevosad - Vojan, Petr, Novotný – M. Vlach, Vašíček, J. Svoboda. JeMoBu: Korbička - Rada, Eberl, Štěpán - Habr, Smoleja, Vala - Farkaš, Papoušek, Křikava – Ambrůz.

SPARTAK TŘEBÍČ – SVITAVY 3:0


Třebíčští do druhého utkání nastoupili proti předposlednímu týmu tabulky. Pro oba celky to byl zápas, ve kterém šlo zejména o konečné místo v tabulce.
Tento turnaj sice nemohl rozhodnout, ale mohl napovědět o konečném umístění. Duel podle toho vypadal a oba týmy se zprvu soustředily na defenzívu. Utkání tak nenabídlo mnoho šancí, a proto v průběhu první třetiny branka nepadla.


V prostřední části Spartak znovu velmi dbal na defenzivu a snažil se soupeře nepouštět do šancí. Svitavy tak měly jen jednu šanci, kterou ale nevyužily a trefily tyč. Proto přišel ke konci druhé třetiny trest a vedení strhl na stranu Třebíče Novotný. Velmi rychle nato ještě zvýšil Svoboda.


„ O důležitosti tohoto zápasu vypovídal opatrný začátek. Nikdo nechtěl udělat chybu. Myslím, že jsme zlepšili defenzivu a na rozdíl od prvního zápasu jsme měli trochu toho štěstíčka, a to když soupeř střelou do odkryté brány trefil tyč. Výborně zachytal náš brankář Slavíček,“ řekl třebíčský lodivod.
Do závěrečného dějství Spartak vstoupil s tím, že nesmí inkasovat. Tato taktika se dlouho dařila a Svitavy si nedokázaly vytvořit tlak. Při pokusu o zvrat Svitavští odvolali brankáře, ale ke vstřelení branky to nevedlo.


„Ve druhé třetině jsme vsítili dva slepené góly a dvoubrankový náskok jsme drželi až do konce, kdy Jakub Matoušek dorazil soupeře gólem do prázdné brány a upravil na konečných tři nula,“ byl spokojen třebíčský kouč.


„Toto vítězství je pro nás velmi cenné, protože jsme dotáhli Svitavy na rozdíl tří bodů a zbývá nám odehrát do konce sezony čtyři zápasy, kdežto Svitavy hrají pouze dvakrát. Takže to máme ve vlastních rukou,“ spokojeně dodal Kousal.

Branky a nahrávky: 28. Novotný (Vojan), 29. J. Svoboda (Jakub Matoušek), 45. Jakub Matoušek. Třetiny: 0:0, 2:0, 1:0. Spartak Třebíč: Slavíček – Matoušek Jakub, J. Nevosad, Sedláček, Veselý – V. Vlach., Jiří Matoušek, Z. Nevosad - Vojan, Petr, Novotný – M. Vlach, Vašíček, J. Svoboda.

TÁBOR - JEMOBU 4:3


Jemnický tým proti Táboru nezačal zrovna nejlépe a v průběhu úvodního dějství třikrát inkasoval. JeMoBu od této chvíle otevřelo hru a Jihočechům se otevírala možnost nebezpečných brejků.


Jemničtí přesto byli aktivnější. Jenomže, jak už to někdy bývá, štěstí v koncovce se od týmu z Třebíčska otočilo zády. JeMoBu si za dvě třetiny vypracovalo víc než deset brankových šancí, za kterých skóroval pouze třikrát. To Táborští potrestali jedním povedeným brejkem.


„Bohužel jsme zaspali první třetinu, která nás připravila o body. Od druhé části jsme však zápas tvořili my, ale bohužel nás o body připravila naše střelecká nemohoucnost. Měli jsme spoustu stoprocentních šancí,“ posteskl si kouč JeMoBu.

Branky a nahrávky: 28. Rada (Smoleja), 40. Rada (Štěpán), 45. Smoleja (Rada). Třetiny: 3:0, 0:1, 1:2. JeMoBu: Korbička - Rada, Eberl, Štěpán - Habr, Smoleja, Vala - Farkaš, Papoušek, Křikava – Ambrůz.

ALEŠ DOKULIL
JIŘÍ OBORNÝ