TŘEBÍČ – PORUBA 25:28


Poslední zápas Spartaku v tomto kalendářním roce proti Severomoravankám nabídl vyrovnaný a bojovný duel až do samotného závěru.


„Poruba se u nás představila se čtyřmi juniorskými reprezentantkami a nám přišla pomoci Monika Jedličková, která hostuje v pražské Slavii. Účast těchto hráček přispěla k obrovské kvalitě utkání,“ doplnil vedoucí třebíčského družstva Bronislav Horečka.


Hráčky z Ostravy, které vyznávají silový styl hry, držely po delší dobu dvoubrankový náskok, ale Třebíč však v některých fázích střetnutí dotahovala a několikrát se dokonce dostala i do vedení.


„Vedení se místy přelévalo ze strany na stranu. Po poločase jsme sice prohrávali o čtyři branky, ale ve průběhu druhé části jsme to dokonce otočili,“ řekl třebíčský funkcionář.


„Byl to divácky atraktivní zápas. Dvě minuty před koncem byl stav nerozhodný. My jsme zahodili dvě nebo tři šance, to soupeř potrestal, a proto se nakonec radoval ze tříbrankového vítězství,“ pokračuje vedoucí družstva Spartaku.


„Takovéto vyhrocené zápasy rozhodují maličkosti. Hráčky jinak musím pochválit za předvedený bojovný výkon, jen je velká škoda, že jsme nedali více branek,“ dodal klubový funkcionář, jehož tým přezimuje na pátém místě tabulky.

Branky a sestava Třebíče: Pospíchalová (Paseková) – Janíčková, Jedličková 10, Kloudová 2, Kolajová 1, Kovaříková, A. Lorencová, N. Lorencová, Malenová 1, Krausová, Salašová 1, Tolárková 4, Zbožínková 6. Rozhodčí: Matuška, Jurečka. Branky ze 7 hodů: 4:5. Diváci: 120. Poločas: 10:14.