Spartak se posledně odpoutal z posledního místa tabulky na úkor Orlicka-Třebovska. Šance na záchranu tak žije. „Velkou část zápasů jsme odehráli dobře, ale nedařilo se nám vedení udržet a pravidelně se proti nám rozhodovalo až v závěru. Minule se nám to podařilo prolomit, a proto jsme vyhráli,“ vysvětluje obránce Třebíče Aleš Dokulil.

Jeho tým v domácím dvojzápase čekají dvě derby. V tom krajském se střetne mužstvem FBŠ Jihlava a v okresním narazí na SK JeMoBu.

„Jihlava je silná a běhavá. Uvidíme v jaké přijede sestavě, ale když budeme hrát dobře vzadu, máme šanci uspět. JeMoBu je sice v tabulce také vysoko, ale odešlo jim několik opor a podobně jako my řeší existenční problémy. Bude to hodně vyhecovaný zápas,“ míní třebíčský zadák.

Druhý tým z Třebíče Snipers ještě nedávno dotíral na vedoucí Náchod. Potom přišly bodové ztráty a Snipeři nemohou skončit lépe než druzí. „I tak uděláme vše pro to, abychom obě utkání vyhráli,“ prozradil třebíčský kouč Tomáš Forman. Jeho svěřenci se z premiérovým ročníkem ve 2. lize rozloučí dvěma derby – s JeMoBu a proti Jihlavě.

„Právě proti JeMoBu začala naše smolná šňůra prohraných utkání a vzhledem k tomu, že jsme proti tomuto rivalovi ještě nevyhráli, bude naše motivace o to větší,“ burcuje trenér Sniperů, který upozornil na kvality obou týmů.

„Teď na konci sezony je těžké hledat slabiny soupeřů. Ti se většinou ze svých chyb poučili. Oba jsou výborní ve hře dopředu a nastupují za ně mladí a perspektivní útočníci,“ uvedl na adresy regionálních rivalů Forman.

Poslední zástupce Třebíčska v soutěži SK JeMoBu už nemůžete skončit lépe než na šestém místě. „Měli jsme vyšší cíle, takže sezona nám nevyšla podle představ. Nepovedlo se nám prvních pár zápasů a často jsme se potýkali s problémy se sestavou. Posun na šestou příčku už je dost nepravděpodobný, protože by museli zaváhat týmy před námi. Po pravdě, ono už je jedno jestli skončíme šestí nebo sedmí,“ mávl rukou vedoucí mužstva Zdeněk Habr.

Jeho tým v posledních zápasech čekají dvě derby, se Spartakem a se Snipery. „S oběma soupeři jsme se utkali již mnohokrát a nečekají nás jednoduché zápasy,“ má jasno kapitán JeMoBu.

Snipeři budou namotivovaní nás poprvé porazit a my se pokusíme tuto neporazitelnost prodloužit. Čekám, že padne hodně gólů. Snipery zdobí dobrá ofenzíva, ale jsou také známí tím, že hodně inkasují. Se Spartakem je to jako na houpačce, jednou zahraje dobře a podruhé vůbec. Věřím, že se na nás dokáže namotivovat a doma bude silný. Doufám, že podáme dobrý výkon a zakončíme sezonu výhrou,“ nastiňuje Habr.