Snipeři začali krajské derby nebojácně a Hipposu toho příliš nepovolili. „Do utkání jsme vstoupili sebevědomě a aktivně, čímž jsme domácím nedovolili, aby nás dostali pod tlak. Věděli jsme přesně, v čem jsou nebezpeční, jak bránit jejich secvičené signály a až na jednu výjimku, jsme dokázali tyto signály ubránit," těšilo hostujícího kouče Michala Pazderníka.

Jeho svěřenci sice hubené vedení ve druhé třetině ztratili, ale po změně stran třemi góly strhli vítězství na svou stranu. „Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě, protože jsme v utkání nastřelili ještě čtyřikrát brankovou konstrukci a na rozdíl od soupeře jsme dokázali využít přesilové hry," mnul si ruce trenér Sniperů.

Ten byl po utkání na půdě rivala z Vysočiny spokojen po všech stránkách. „Utkání se hrálo ve svižném tempu, bylo napínavé a hlavně férové, bez zákeřností. Myslím si, že se muselo líbit. Chtěl bych poděkovat našim fanouškům, kteří nás přijeli podpořit. Doufám, že na sobotní domácí zápas dorazí v hojném počtu a doženou nás k další výhře," pochvaluje si třebíčský lodivod a zároveň zve na domácí premiéru proti Bystřici, která začíná v 18 hodin.

ŽĎÁR N. S. – TŘEBÍČ 3:6
Branky a nahrávky: 12. Tlustoš (Melichar), 22. Dvořák (Haman), 34. Melichar (Košík) – 9. Rakušan (Mátl), 13. Mátl (Petr Štěpánek), 21. Furdan, 43. Rakušan (Petr Štěpánek), 52. Štveráček (Dlabač), 53. Rakušan (Vlach). Rozhodčí: Saňka – Trávníček. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:2. Diváci: 79. Třetiny: 1:2, 2:1, 0:3. Snipers Třebíč: Štos – Rakušan, Furdan, Pavel Štěpánek, Vlach, Štveráček, Papoušek, Dlabač, Mátl, Pospíšil, Blažek, Sedláček, Kuželka, Petr Štěpánek, Molák, Svoboda.