„Cestovali jsme v malém počtu hráčů, bylo nás osm do pole + brankář. Pomohl nám ještě Fučík, který byl na dovolené v Kroměříži a přijel za námi na poslední chvíli," pochválil spoluhráče, který zařídil první dva góly, přibyslavický útočník Marek Bacúr. Druhé jarní kolo je na programu o víkendu a Třebíč dnes měla hostit Přibyslavice, ale utkání bylo z důvodu rekonstrukce kabin odloženo.


HUSTOPEČE – PŘIBYSLAVICE 3:4
Domácí začali dvěma góly, kterých ale dosáhli nohou útočníka. Obě branky tak nemohly být uznány, a tak skóre otevřel využitou přesilovkou těsně před pauzou přibyslavický Fučík. Střelec úvodního gólu, který k utkání přicestoval až na poslední chvíli, po změně stran zvýšil opět při početní výhodě Slzy.

Do listiny střelců se zapsali i jeho spoluhráči Bacúr, který využil Ošmerovu přihrávku a Malý. Ten pálil z pozice mezi kruhy do růžku hustopečské branky.

„Vítězství jsme mohli ještě pojistit do odkryté. Šli jsme s Malým sami, ale trefil jsem jen posledního obránce, který stál v bráně," popsal situaci hostující útočník Marek Bacúr. Závěrečný tlak domácích jeho tým zvládl a z půdy soupeře si na jarní části sezony odvezl všechny tři body.
Branky a nahrávky Slzy: 10. Fučík (Benáček), 25. Fučík (Benáček), 26. Bacúr (Ošmera), 28. Malý (Bacúr). Rozhodčí: Dostál. Vyloučení: 6:2. Využití: 0:2. Třetiny: 0:1, 1:3, 2:0. Přibyslavice: Schönberger - Gric, Hvězda, Fučík – Bednář, Benáček, Ošmera - Malý, Bacúr.

JUNDROV – TŘEBÍČ 5:0 kontumačně
Hosté se k utkání nedostavili.

„Zhruba před čtrnácti dny jsem byl kontaktován třebíčským vedoucím s žádostí o odložení prvních dvou jarních kol z důvodu rekonstrukce kabin. To se ale vztahuje na domácí zápasy, a proto není důvod, proč by měly být odloženy i venkovní utkání Třebíče. Nezbývá než zápas zkontumovat a dořešit jej musí Ligová komise. Stále čekáme na vysvětlení třebíčského klubu," uvedl k záležitosti předseda Brněnského hokejbalového svazu Jiří Dostál. Vyjádření Slzy Třebíč se Deníku nepodařilo získat.

Hokejbalové menu
Moravská liga
11. kolo – sobota od 14.00: Hustopeče - St. Brno, MAC Eagles Brno - Flyers Jihlava, SK Jihlava B - Jundrov.
Derby Třebíč – Přibyslavice bylo z důvodů rekonstrukce kabin odloženo. Náhradní termín bude upřesněn.