Duel bude o to pikantnější, že papírový favorit z Přibyslavic má Třebíči co vracet. Na podzim okresnímu rivalovi doma podlehl 2:5. „Naším cílem je výhra za tři body. Tento zápas je pro nás velmi důležitý. Třebíč na nás ztrácí dva body, a pokud vyhrajeme, posuneme se v tabulce nahoru," má jasno hrající předseda přibyslavického klubu, který aktuálně figuruje na pátém místě, Jiří Gric.

Poskočit o příčku výš chce i Třebíč. „Musíme za každou cenu vyhrát, když se nám to povede, posuneme se na pátou příčku v tabulce," přeje si uspět třebíčský hráč Vojtěch Němec, který podle potřeby nastupuje v útoku nebo i obraně. Podle něj derby slibuje zajímavou hokejbalovou podívanou. „Zápasy s Přibyslavicemi bývají vždy vyhrocené, divácky velmi atraktivní a hraje se tvrdě," nechal se slyšet třebíčský universál.

O něco větší motivaci by měli mít hosté. „Musíme jim vrátit smolnou porážku z podzimu," burcuje přibyslavický funkcionář, který dodává, že derby nemá favorita. Gric se rozpovídal i o síle soupeře. „Třebíč má dobrého gólmana a ještě několik šikovných lidí v útoku. Musíme důsledně bránit a v útoku nám tam snad něco spadne. Po utkání s Jihlavou budeme skoro kompletní a snad jsme už vyladili složení útoků," hlásí předseda přibyslavické Slzy. Jeho tým bude postrádat jen střelce dvou branek z minulého utkání proti SK Jihlava B Koneckého.

Třebíč by naopak měla podle všeho být kompletní. „Zdravotní stav týmu je dobrý. Nikdo nehlásí zranění či nemoc, a do soboty snad nikdo neonemocní," povídal při předzápasovém rozhovoru Němec. Pětadvacetiletý hokejbalista Slzy sílu Přibyslavic zná. „Je to velmi silný tým, který při prvním jarním zápase podlehl papírově nejsilnějšímu týmu ligy až po nájezdech a dokázal vstřelit pět branek. Mají výborné hráče a mezi jejich nejlepší se řadí naši bývalí spoluhráči. Nesmíme se jich ale zaleknout, musíme důrazně bránit a přehrát je střelecky, jako na podzim," pravil Němec.

Hokejbalové menu
Moravská liga
11. kolo – sobota, od 10.00: Hustopeče – Tišnov, od 11.00: TŘEBÍČ – PŘIBYSLAVICE, od 14.00: SK Jihlava B – Flyers Jihlava.