„S našimi výsledky jsme zatím spokojení. Poslední čtyři kola jsme předváděli slušné výkony, ve kterých je třeba nadále pokračovat. Hlavně musím říci, že na poslední venkovní zápasy s námi cestovali i naši fanoušci, kteří nám velice pomáhali," těší hrajícího kouče Okříšek-Kněžic Jana Kourka.

Jeho svěřenci dnes hostí královéhradecký Innebandytos a zítra ve sportovní hale v Třešti, kde hrají své domácí zápasy, přivítají Trutnov.
„Pro oba víkendové zápasy máme jasný cíl – hrát kvalitní florbal a bavit diváky. Snad nám to přinese šest bodů," přeje si uspět trenér Okříšek.

Ten ale ví, že jeho tým nic lehkého nečeká. „Hradec Králové má kvalitní mužstvo. Velice dobře útočí a dobře kombinují v útočné polovině hřiště. My se budeme snažit jejich útoky zastavit, hrát do těla a soupeře v každém ohledu přehrát," nastiňuje taktiku Kourek.

Procházkou růžovým sadem prý nebude ani zítřejší duel. „Od Trutnova očekávám jejich klasickou hru založenou na tvrdých soubojích a výbornému důrazu na brankovišti. Jestliže se vyvarujeme oplácení a tím i zbytečným vyloučením, tak bychom na konci zápasu mohli brát všechny body," věří okříšský lodivod.

Ten by mohl mít k dispozici kompletní kádr. „Máme pár drobných nemocí, jako jsou chřipky. Doufám ale, že všichni budou k víkendovým utkáním připraveni nastoupit a podat dobrý týmový výkon," nechal se slyšet okříšský kormidelník. Ke spokojenosti daleko zatím mají Snipeři, kteří zůstali za očekáváním. Kouč Michal Pazderník se chce co nejdříve z pátého místa posunout tabulkou výš. „Ano, s ničím jiným ani do víkendových zápasů nastoupit nemůžeme," má jasno před domácím dvojutkáním proti Trutnovu a Hradci Králové šéf třebíčské střídačky.

Ambice jeho mužstva jsou tedy jasné. „Stoupat tabulkou vzhůru a zlepšit se v zakončení, protože se na góly hodně nadřeme. Změnit musíme také podporu obrany a hlavně být agresivnější v osobních soubojích," pravil trenér Sniperů.

První příležitost jak si vylepšit reputaci bude mít Pazderníkova družina už dnes, kdy hostí Trutnov a zítra se opět doma střetne s Hradcem Králové.

„Oba týmy budou vycházet ze zajištěné obrany a spoléhat na rychlé protiútoky. Hodně dohrávají souboje a tlačí se do brankoviště. Čekají nás fyzicky náročné zápasy a tvrdé souboje. My se musíme vyvarovat zbytečných vyloučení a zjednodušit přechod do útočné fáze," spřádá plány třebíčský lodivod.

Snipeři by měli dnes nastoupit v nejsilnější možné sestavě. „Snad by měl být k dispozici kompletní kádr. Na druhou stranu je tu faktor, který může ovlivnit náš výkon a to, že jdeme do ostrých zápasů po vánoční pauze téměř bez tréninku," zvedá varovný prst Pazderník.

Florbalové menu
Divize C
14. kolo (sobota): SNIPERS TŘEBÍČ – Trutnov (18.00, hala TJ Spartak), Písek – Dačice, Rtyně v Podkrkonoší – Litomyšl, Strakonice – Přelouč, OKŘÍŠKY-KNĚŽICE – Innebandytos Hradec Králové (18.00, SH Třešť).
15. kolo (neděle): SNIPERS TŘEBÍČ – Innebandytos Hradec Králové (14.00, hala TJ Spartak), Písek – Přelouč, Rtyně v Podkrkonoší – Lubná, Strakonice – Dačice, OKŘÍŠKY-KNĚŽICE – Trutnov (10.00, SH Třešť), Náchod – Strakonice.