O víkendu pokračuje čtvrtá nejvyšší soutěž 16. a 17. kolem. Jak Okříšky, tak i Snipery čeká cesta na půdu soupeřů. Třebíčští florbalisté dnes zavítají do Přelouče a zítra do Třeště, kde své domácí zápasy hrají také Dačice.

Pro spojený tým Okříšek a Kněžic to znamená jedno specifikum, v třešťské sportovní hale jsou také doma. „Pro nás je to v podstatě domácí zápas a naši fanoušci tam nesmí chybět," má jasno hrající trenér Jan Kourek.

Právě příznivci jsou silnou zbraní jeho týmu. „Cestují s námi na venkovní utkání a vytváří nám skvělou kulisu. Proto doufám, že se v brzké době dočkáme své haly, kde budeme moci hrát opravdu doma," přeje si okříšský lodivod.

Jeho aktuálním cílem je však oba víkendové duely zvládnout. „Chceme za každou cenu vybojovat šest bodů a udržet kontakt se špičkou ligy, abychom byli stále ve hře o baráž," netají se Kourek.

Dnes se nováčkovi soutěže postaví do cesty ve společné domovské hale Dačice. „Je to kvalitní družstvo, ačkoliv to v tabulce nevypadá. Mají pár šikovných kluků, kteří umí dát branku. Podle výsledků se teď hodně zlepšili, takže slabiny už nejspíš odstranili," usmívá se šéf okříšské střídačky.

Ten má respekt i ze zítřejšího soupeře. „S Přeloučí to bude zajímavý duel. Ještě v prvním kole se mi zdáli jako nejslabší tým v lize, ale bylo to nejspíš dočasně. Po výhrách se silnými soupeři si získali respekt. Doufám, že nás to nezaskočí," zvedá varovný prst Kourek, který by měl mít k dispozici kompletní kádr.

Vyhrát obě utkání chtějí také Snipeři. „Cíle jsou stejné jako před každým zápasem – vyhrát nejlépe v základní hrací době. Uvidíme, jaká bude realita," drží se při zemi třebíčský kouč Michal Pazderník.

Dnešní protivník bude pro něj malou neznámou. „Přelouč hraje doma úplně jinak než venku. A zrovna u nás nic nepředvedla, takže uvidíme, s čím přijdou, až v samotném zápase," varuje kormidelník Sniperů.

Ten ví, že ani proti Dačicím jeho svěřence nic lehkého nečeká. „Bude to hodně těžké utkání s nádechem derby, protože někteří hráči u nás loni působili. Z tohoto důvodu neprozradím nic o soupeři," mlží třebíčský lodivod.

Pazderník zřejmě bude muset řešit absence. „Zdravotní stav týmu je zatím relativně dobrý, ale v tomto počasí člověk nikdy neví. Spíše než nemoci nebo zranění nám do nominace promluví zkoušky vysokoškoláků, protože někteří zůstávají bohužel na školách," posteskl si šéf třebíčské střídačky.

Florbalové menuDivize C16. kolo - sobota: Trutnov – Lubná, Rtyně v Podkrkonoší – Písek, Přelouč - SNIPERS TŘEBÍČ, Dačice - OKŘÍŠKY-KNĚŽICE (16.30, SH Třešť). FBC Innebandytos Hradec Králové - Litomyšl.
17. kolo - neděle: Trutnov – Litomyšl, Rtyně v Podkrkonoší – Strakonice, Přelouč - OKŘÍŠKY-KNĚŽICE, Dačice - SNIPERS TŘEBÍČ (11.00, SH Třešť), FBC Innebandytos Hradec Králové – Lubná.