Přibyslavice měly možnost reparátu hned druhý den po domácí porážce, kdy v dohrávce 10. kola zajížděli na půdu brněnských Eagles. Slza si z jihomoravské metropole veze bod za porážku po samostatných nájezdech.

PŘIBYSLAVICE - TŘEBÍČ 3:5

Derby celků z Třebíčska vyznělo lépe pro hosty, kteří zvítězili díky rozehranosti a důrazu. K prvnímu utkání jarní části hokejbalové sezony se přibyslavický tým nesešel v nejsilnější sestavě a na hře bylo to znát.

První třetina vyšla lépe Třebíčským, když po zaváhání soupeře v obranném pásmu ve 13. minutě Hanzl otevřel skóre.

Hostující Slza zvýšila vedení z podobné situace Chlubnou ve 22. minutě. Ovšem v téže minutě se po sérii třebíčských vyloučení prosadil domácí kapitán Krejčí a snížil.

„Bohužel na soupeři byla znát rozehranost z tréninků, kdežto my jsme se sešli po zimě vesměs poprvé až na zápase. Díky tomu si Třebíč vybojovala náskok až pět jedna,“ posteskl si přibyslavický útočník Marek Bacúr.

Jeho tým se po přeskupení řad snažil o zvrat, ale už bylo pozdě.

„Díky změnám v sestavě a stáhnutí hry na dva útoky jsme se dostávali do šancí i ke gólům. Nejprve Malý a potom Doležal v závěrečné třetině stačili už jen korigovat,“ říká domácí forvard.

„Jsme rádi, že jsme vyhráli první jarní zápas. Díky špatnému počasí jsme toho moc nenatrénovali a viděli se jen párkrát. První třetina byla z naší strany špatná, chyběl nám pohyb a trvalo nám, než se rozehrajeme.

Od druhé třetiny to bylo lepší, ale na konci jsme za stavu 5:1 vypustili konec a dostali dva zbytečné góly,“ hodnotí hrající trenér Třebíče Martin Janata.
„Teď se musíme připravit na další zápasy, abychom se dostali do play off z prvních čtyř míst v tabulce a začínali tak doma,“ dodal jedním dechem třebíčský lodivod.

Branky a nahrávky: 22. Krejčí (Váka, Vozárik), 43. Doležal (Malý, Vozárik), 44. Hvězda (Malý, Krejčí) - 13. Hanzl (Oujezdský), 22. Chlubna (Zeman), 24. Hort (Hrabovský, Zeman), 31. Chlubna (Riedl, Hanzl), 38. Hanzl (Málek, Oujezdský). Rozhodčí: Chytil. Vyloučení: 1:3. Diváci: 15. Třetiny: 0:1, 1:2, 2:2. JVSK Slza Přibyslavice: Schönberger - Gric, Fučík, Váka, Hvězda - Krejčí, Doležal, Malý - Brabec, Bacúr, Brym - Ošmera, Vozárik. Slza Třebíč: Palát - Janata, Hanzl, Švejda, Zeman, Popela – Oujezdský, Málek, Sobotka – Vilímek, Chlubna, Riedl – Hort, Ludes, Hrabovský.

EAGLES BRNO - PŘIBYSLAVICE 4:3 sn

Ve vyrovnaném utkání dokázala Slza smazat náskok soupeře, ale podlehla na samostatné nájezdy.

Vývoj utkání začal pro hosty velmi povzbudivě, když po 14 vteřinách vedli. Parádní kombinaci Doležala s Malým zakončil Rymeš – 0:1.

Přibyslavice se z vedení radovaly necelých jedenáct minut, kdy Brňané zachytili vyhození po mantinelu a tvrdou střelou od modré čáry srovnali. Domácí skórovali ve 14. minutě po rychlé akci z protiútoku a první třetinu tak vyhráli 2:1.

Ve druhém dějství bylo k vidění hned několik přesilovek.

„Šlo převážně o fauly domácích, kteří si střelecké neúspěchy na Schönbergerovu bránu vyvažovali hrubostí zvláště u mantinelu. Některé jejich zákroky se nenesly v úplně sportovním duchu,“ kroutil hlavou přibyslavický útočník Marek Bacúr.

Ovšem brněnští Eagles znovu udeřili opět po přečíslení, a tak třetí dějství začalo za stavu 3:1 pro domácí. Hosté se nepoložili a všechny síly vrhali do útoku.

Jejich snažení přineslo ve 30. minutě nejprve snížení a dvě minuty do konce i vyrovnání, o které se zasloužili Malý s Doležalem.

„Škoda velké šance Rymeše, který v čase 44:48 neprostřelil soupeřova gólmana,“ litoval přibyslavický forvard.

O vítězi utkání tak musely rozhodnut až samostatné nájezdy. Hostující brankář Schönberger nestačil pouze na jednu penaltu soupeře, zatímco Přibyslavští neuspěli ani v jednom ze tří pokusů.

Branky a nahrávky: 11. Ressnovský (Kozárek), 14. Němec (Matoušek), 23. Blaha (Neuman, Tichý) - 1. Rymeš (Malý), 30. Malý (Rymeš), 43. Doležal (Rymeš). Rozhodčí: Havlíček, Coufal. Vyloučení: 4:2. Slza Přibyslavice: Schönberger - Gric, Fučík, Hvězda, Doležal - Rymeš, Maša, Malý - Brabec, Bacúr, Vozárik – Vošmera.

MAREK BACÚR
JIŘÍ OBORNÝ