Po dvou semifinálových výhrách na domácí půdě odjížděli Nuclears do Frýdku-Místku pro jasné třetí vítězství. Severomoravané hnáni skvělou diváckou kulisou na nově otevřeném hřišti, kam zavítalo 450 diváků, se nevdzávali a sebrali Třebíči první mečbol. Domácí vyhráli 6:5 a vynutili si další zápas.

Trenér Nuclears Pavel Jozek vidí za selháním svého týmu hned několik příčin. „Na sever Moravy odjížděli někteří hráči s vítězstvím v hlavách, a to se nám vymstilo. Za Frýdek-Místek předvedl nadhazovač Marko Vykoukal výborný výkon, zatímco naši nadhazovači věnovali soupeři sedm met zdarma," mrzelo třebíčského kouče.

Jeho svěřenci se tentokrát nevyhnuli ani dalším chybám. „Vybrali jsme si error ve vnitřním poli v nejméně vhodnou chvíli při obsazené první metě a dvou autech. Výsledek poznamenalo také moje pochybení, když jsem pozdě vystřídal startujícího nadhazovače a ne příliš kvalitní výkon rozhodčích," posteskl si Jozek.

Nejlepší výkon z Třebíčských tentokrát podal Benjamin Monticello, kterému se dařilo jak v obraně, tak na pálce, kde dokázal ze tří nástupů odpálit dva hity.

Ke druhému duelu nastoupili Nuclears bez Radima Novotného a Davida Winklera, kteří odjeli na Mistrovství světa do 18 let do Japonska.

„Před utkáním jsme si jasně řekli, jaký je náš cíl a že k zápasu také tak přistoupíme," pravil třebíčský lodivod a pokračuje. „Naše pálka byla výrazně lepší, ale nechali jsme na metách zbytečně moc bodů. V obraně jsme se opět nevyvarovali dvou chyb ve vnitřním poli a soupeře jsme zbytečně pustili do tlaku ve druhé a osmé směně," podotýká třebíčský trenér.

Na nadhozu se postupně vystřídalo celkem pět nadhazovačů. Startující Michal Pruša, Joshua Tindall, Bradne Lee, Ivan Hamža a utkání doházel hráč víkendu Ben Monticello. „Ve druhém utkání se prosadilo celkem devět pálkařů, a přestože se nám nepotkalo tolik hitů v řadě, abychom soupeře přestříleli, náš tlak na pálce a kvalitní střídání nadhazovačů byl rozhodujícím faktorem výhry," uzavřel hodnocení vítězného zápasu (8:5) Jozek.

Nuclears čeká první finálový duel už příští neděli, kdy doma přivtítá tým Hluboké nad Vltavou.
Dvojnásobný vítěz Českomoravské ligy z jihu Čech si překvapivě poradil s abmiciózním Jabloncem nad Nisou. Druhé finále je na programu v sobotu 12. září opět Na Hvězdě v Třebíči.

Play-off ČML
Semifinále: Sokol Hluboká nad Vltavou – Blesk Jablonec nad Nisou 16:2, konečný stav série: 3:0. Klasik Frýdek-Místek – Třebíč Nuclears 6:5 a 5:8, konečný stav série: 1:3.
Finále: Třebíč Nuclears – Sokol Hluboká nad Vltavou 6. září, od 15.00 a 12. září od 14.00.