Třebíč byla po úspěšně zvládnutém finále Českého poháru v Coach-Ballu vyzvána, aby se ujala pořadatelství jednoho ze čtyř „stříbrných Superpohárů“. Od soboty 29. do neděle 30. května budou na hřišti Rudá Hvězda ve Znojemské ulici bojovat nejlepší týmy z celé jižní Moravy a Vysočiny o čtyři postupová místa do finálového „zlatého Superpoháru“. Ten symbolicky zakončí velkou baseballovou pouť turnajem v Praze s účastí šestnácti nejlepších z celé České republiky.


„Pořadatelství jednoho z hlavních turnajů Superpoháru je velkou poctou a důvěrou v organizační schopnosti členů třebíčského klubu. Zároveň je velkým závazkem, protože se od nás očekává perfektně zvládnutý turnaj, ve kterém půjde účastníkům opravdu o hodně,“ říká předseda Třebíč Nuclears Jan Urbánek. „Při organizaci Coach-Ballu jsme nasadili laťku hodně vysoko a teď nám nezbývá, než ji znovu zdolat nastavenou ještě výš,“ dodává Urbánek s úsměvem.


Stříbrný Superpohár přesahuje svým významem hranice města i kraje. Záštitu nad jeho pořádáním převzali hejtman kraje Vysočina Jiří Běhounek a starosta Třebíče Ivo Uher. Celý víkend bude zároveň velkou propagací sportu, jehož součástí se stane i dětský den s řadou soutěží, a to nejen baseballových.


Vysočinu a Třebíč bude na stříbrném Superpoháru reprezentovat tým mladších žáků Nuclears. „Uspět v oblasti, kde je koncentrovaná drtivá většina nejlepších českých týmů, není nikdy jednoduché. Jsme rádi, že můžeme bojovat v domácím prostředí a spoléháme také na tradiční výbornou podporu diváků. Naši borci určitě budou chtít dokázat, že patří k absolutní špičce. Cíl je jasný, postoupit do finálového zlatého Superpoháru, i když to nebude v tak silné konkurenci nic lehkého,“ hodnotí cíle a možnosti třebíčských žáků vedoucí týmu Robert Vávra.