Reprezentant TJ Spartak Třebíč si nenechal ujít tento mistrovský závod, který se konal v rámci sportovního svátku Wasserstadt Hannover-Limmer Triathlon-WQF World Championships a v kategorii nad 50 let vybojoval zlato!

Do Kolína se spolu s ním sjeli závodníci ze Španělska, Francie, Anglie, Wallesu, České republiky a Německa, aby odstartovali plaveckou částí trať dlouhou 3,8 km, následovalo 90 km cyklistiky, 20 km jízdy na kajaku a závěrečných 21,1 km běhu.

Mejzlíkovi vyšlo výborně plavání a časem 1:16,05 hodin se usadil na čele své kategorie. „Takový čas už dlouho nepamatuji, čekal jsem o pět minut horší," překvapil sám sebe Mejzlík.

Po zbytek závodu před sebe nikoho nepustil a cílovou fotobuňkou proběhl v čase 8:37,53 hodin, celkově šestnáctý. Druhé místo obsadil Nicholas Brice z Velké Británie (8:53,56 hodin) a třetí skončil domácí závodník Thomas Schmelzer (9:07,19 hodin).

„Zase se mi to povedlo. Na dlouhém kvadriatlonu buď vyhraji, nebo nedojedu – 2004 vítězství Cottbus, 2007 Lubmin, tam mě spláchlo moře na lodi, 2010 vítězství Kolín nad Rýnem a teď toto. Kolo mě jako vždy podrželo ve hře. Hodně foukalo, zdálo se, že to až tak nejede, ale nejelo to ani ostatním, jak jsme se bavili po závodu," svěřil se Mejzlík a pokračoval.

„Kajak v rámci možností dobrý, naštěstí nebolela záda a čtyři puchýře na rukách to se s tím musí počítat, protože 20 km v tréninku nedám, nejvíc deset. Překvapil mě mile běh. Počasí hrozné, ale fyzická a kupodivu ani psychická krize nepřišla," hodnotí šampionát Mejzlík, který by se spokojil s jakýmkoliv cenným kovem.

„Mám z toho radost, této medaile si vážím, už to není tak často. Sedmý rok v kategorii, nástup „mladíků", je přeci jen znát. Ale jen tak zadarmo jim to ještě nedám. Letos se zdá, že by to mohlo jet dobře. Uvidíme, sezóna je dlouhá," dodal třebíčský veterán.
Absolutním mistrem světa se stal domácí Thoralf Berg (6:55,17 hodin), před Leošem Roušavým (ČR – 7:00,35 hodin) a Španělem Pecesem Garciou (7:04,21 hodin).